Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Над Закарпаттям зійшов магічний повний місяць

Неймовірної краси нічне світило відображається у водах Ужа.У сутінках  вражаючий жовтий диск світить надзвичайно яскраво. Місто в такий час здається таємничим, казковим, навіть містичним. Переливаючись із нічною ілюмінацією, місяць зачаровує і привертає погляди перехожих, яких у таку пору в Ужгороді, зважаючи на холоднечу, небагато.

Актор Жан Рено приїхав у Карпати, там він знімається у спільному українсько-французькому трилері “Останній крок”. На Закарпатті вражені привітністю актора. Коли Рено бачить мене, то здалеку махає рукою. Казав спочатку англійською “хеллоу”, а тепер уже українською мовить “добрий день”. Так-так! А ще вивчив наше “дякую”. Дуже гарно у нього це виходить. А мені трохи дивно, коли зірка такого рівня зі мною так привітно вітається. Чесно”. Цікаво, що в перші п’ять днів у Карпатах актор не виходив за територію готелю і попросив не фотогарфувати його. Але пообіцяв, що, коли їхатиме, проведе для всіх спеціальну фотосесію і кожному дасть автограф.

Сьогодні в Ужгороді відбулася зустріч з представниками місії ОБСЄ, які перебувають на Закарпатті – комісаром та членом Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ Девідом Піге та Джорджіо Зельковічем.

Вчора, 28 лютого, працівники поліції Закарпаття в рамках операції «Мігрант» задокументували факт звідництва у Сваляві. Правоохоронці встановили, що 19-річна жителька Свалявського району пропонувала клієнтам в мережі зустрічі в одному з готелів райцентру. В ході розслідування оперативники встановили, що молода дівчина втягнула в протиправну діяльність і свою 43-річну знайому. Працівники поліції з’ясували, що обидві жительки Свалявщини прибули в готель для надання послуг інтимного характеру двом клієнтам і отримали за це по 1500 гривень. Домовлялася про зустріч, брала гроші і проводила всі підготовчі роботи 19-річна дівчина.

Зі злочинністю мають боротися професійні правоохоронці, а не якісь добровільні напівмілітарні утворення, переконаний Геннадій Москаль.

Москаль переконаний, що українці не готові до легалізації зброї.

“Скільки людей сьогодні з депресією, з психічними розладами. Україна у цьому сенсі не з найбільш благополучних країн. Скільки зброї сьогодні нелегальної привезли із зони бойових дій. Якщо хтось хоче, щоб українці перестріляли один одного, а решта сиділа у в’язниці, нехай це робить. Я категорично проти”, – сказав він.

Хоч нині в Ужгороді було 11 градусів морозу, природа все одно оживає. У місті почало весняніти.

На вулиці Тихого біля будинку № 19 розквітли підсніжники. Перші ужгородські квіти розпустилися ще раніше, а зараз трохи примерзли, зважаючи, що зараз у області найхолодніші дні у році. За словами пані Ольги, що мешкає неподалік, підсніжники зацвіли ще 2 тижні тому. Тоді було набагато тепліше, тож очевидно, рослини відчули в повітрі запах весни.

А на тій же вулиці поблизу будинку № 17 зацвіли шафрани. Наші квіти витривалі, як і самі закарпатці. Ті, які вдалося знайти журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вже вросли у висоту до 4-5 сантиметрів.

В Ужгород повертають лебеді. Граційні, білосніжні, горді і надзвичайно красиві лебеді вже давно стали улюбленцями ужгородців.Зараз їх у місті вже 6. Раніше zakarpatpost.net писав про пару пернатих, що живе на озері Кірпічка. А тепер на Уж прилетіли ще четверо.

Уранці один із них примерз до криги. Як розповіли журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ» очевидці, вранці ужгородці помітили, що до льоду примерз один із лебедів.  Він не міг пересуватися і лише безпорадно безмовно кликав на допомогу. Люди негайно викликали рятувальників.

І вони справді невдовзі прибули, аби визволяти птаха із крижаної пастки. Але поки працівники служби з надзвичайних ситуацій їхали, пригріло сонечко, лапка пернатого підтанула і птах звільнився від криги.

Зараз він безтурботно плаває  біля пішохідного мосту.

 zakarpatpost.net