Люди – не пацята! Ужгородці хочуть бачити своє місто чистим

В Ужгороді все більш активно почали боротися за чистоту міста. Протягом останнього часу у різних куточках Закарпаття з’являються наліпки із зображенням свиней, де сміттярів закликають хрюкати.

Ще у травні минулого року, як повідомляв zakarpatpost.net, на Студентській набережній на деревах з’явилися афіші з написами: «Кидаючи сміття на вулиці, не забудьте хрюкнути».

До подібної новації вдавалися вже й на Перечинщині.

Враховуючи те, що свиня – тварина несвідома, яка не може за собою прибрати, людям має бути ще більш соромно за те, що вони викидають непотріб під ноги іншим, тим більше, що смітників у місті достатньо.

Тож до «чистої акції» підключилися і мешканці вулиці  Лєрмонтова, 5а. На фасаді будинку вони встановили табличку, на якій від руки намалювали милу рожеву свинку і закликали тих, кому байдужий порядок довкола захрюкати.

У країнах Європи зі сміттярами борються за допомогою штрафів, у нас же, на жаль, відповідні служби таким не займаються. Тому ужгородці по-своєму намагаються вирішити проблему, адже бачити чистим місто хочеться багатьом.

 zakarpatpost.net