Чи впливає секс на результати спортсменів. Думка тренера

Сьогодні гостем закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

Він розповів, чи впливає секс на результати спортсменів.

Відомий психолог Олена Кутова запевняє, що спортсменам перед важливими змаганнями категорично заборонений секс. Особливо чоловікам. Це правда? І чому?

Щодо категоричності, не буду стверджувати, але…  справді є такі дослідження.  Це, пов’язано з гормональним фоном та потребою спортсмена концентруватись на поставлених цілях і таким чином сублімувати енергію в правильному напрямку. Адже, якщо спортсмен викладеться на всі сто під час сексу, після цього рівень статевих гормонів, особливо тестостерону, впаде. А для відновлення гормонального фону потрібен деякий час. Але зациклюватись на цьому не варто, кохайтеся та будьте коханими, тільки не на одинці. Секс – це не тільки чудовий спосіб отримати задоволення, це й метод передачі почуттів і чудовий спосіб зняти психологічне перенавантаження. Після сексу організм отримує викид гормонів щастя, мозок і все тіло розряджається і релаксує. До речі, інтенсивний секс, чудовий спосіб спалити надлишок калорій, тож рекомендую у якості відмінного кардіонавантаження, тільки не одразу після тренування, бажано дотерпіти і дійти до своєї половинки.

zakarpatpost.net