Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 березня

День на Закарпатті пройшов спокійно.

Область продовжує притрушувати снігом. Якщо в Ужгороді центральні вулиці прибрали ще зранку, то в деяких куточках області прогрібати  сніг почали аж на обід. Люди скаржилися, що ні пройти – ні проїхати не можна. Особливо в селах.

А от у столиці існує навіть цілий снігоприбиральний сервіс. Там за таку роботу платять від 300 гривень за зміну.  І кияни активно користуються послугами снігоприбиральників. За оперативність дають і більше. Таким ж є ціни в Одесі, Харкові та Львові.

Редакція  zakarpatpost.net продовжує збирати фото зі сніговиками. Цього разу ужгородці виліпили справжню міс Закарпаття.

Звабливу снігову бабу нарядили і квітковим обручем, і бусами і навіть сережками. Стоїть вона собі й милується перехожими та думає про весну.

От такий у нас початок березня, холодно-закарпатський.

А, до речі, в Ужгороді вже днями розквітли перші квіти. Щоправда, зараз під снігом їх не видно.

Справжнє потепління за прогнозами Укргідромецентру, до нас прийде лише в другій половині місяця.

Закарпатська область заробляє на себе тільки на 26,8 відсотків від потреби, решта покривається за рахунок державного бюджету. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– Закарпаття при всіх владах не могло заробляти на себе і утримувалося за рахунок зовнішніх фінансових вливань, – наголошує Геннадій Москаль. – Так було і при Австро-Угорщині, і при Чехословаччині, і при Радянському Союзі, так є і в наші дні. За 2017 рік область заробила тільки 26,8 відсотків коштів, необхідних на повноцінне утримання, решта (а це 73,2 відсотків фінансування) перекривається за рахунок міжбюджетних трансфертів, тобто за рахунок дотацій і субвенцій із державного бюджету.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 28 лютого посмертно нагородив медалями «За жертовність та любов до України» військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади,інформує прес-служба Ужгородської міськради. Нагороди вручив у своїй резиденції вдовам та рідним загиблих захисників України.

На зустрічі також були присутні єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, заступник голови Синодального управління соціального служіння, військовий священик Сергій Дмитрієв та Герой України, командир 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, підполковник Сергій Собко.

Гість закарпатської газети «НЕДІЛЯ» Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО розповів про те, чи впливає секс на результати спортсменів.

У школах Ужгорода із понеділка, 5 березня, відновлюється навчання. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії. Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Протягом останнього тижня, станом на 1 березня, в Ужгороді на 3,5 % знизилися темпи приросту показників захворюваності на ГРВІ.

Рівень захворюваності (на 100 тис. населення) склав 1084,1 (1236 випадків), що на 10,2% нижче епідемічного порогу.
Серед захворілих дітей до 17 років – 58,3% (721 випадок). У порівнянні з минулим тижнем (790 випадків) зниження склало 8,8%.

Питома вага захворілих дітей шкільного віку в структурі захворілих – 33,8% і це на 6,8% менше у порівнянні з минулим тижнем, загалом же кількість захворілих школярів зменшилася на 25%.

 zakarpatpost.net