Якою буде сьогодні, 3 березня, погода на Закарпатті. Чи прийде тепло?

Сьогодні на Закарпатті потепліє і сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -7, удень – -2 градуси. Вдень і ввечері небо буде безхмарним, і ніщо більше не нагадуватиме про похмурий ранок. Уночі можливий сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -13, удень – 0 градусів. День та вечір будуть ясними, прийшовши на зміну похмурому ранку. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Волівці – -17 уночі і  -8 градусів удень. У Воловці хмурий ранок зміниться ясним днем та безхмарним вечором. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Сваляві – -16 уночі і  -3 градуси удень. У Сваляві на зміну похмурому ранку прийде ясний день, хмар на небі не буде до самого вечора. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме -10, денна – 0. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Вдень та ввечері йтиме дрібний сніг, який поступово посилиться.

У Перечині – нічна температура становитиме -7, денна – -2. До обіду у Перечині протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Уночі йтиме сильний сніг. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Великому Березному – вночі -14, удень – -5 градусів. Незважаючи на те, що вранці небо вкриють хмари, день та вечір у Великому Березному обіцяють бути ясними. Уночі очікується сильний сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Берегові та Виноградові – вночі -9, удень – -2.  До обіду  протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Нічний сильний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  -18, вдень – -2 градуси. Незважаючи на те, що вранці небо вкриють хмари, день та вечір у Міжгір’ї обіцяють бути ясними. Нічний сильний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Рахові буде уночі -12, вдень температура підніметься до -1 градуса. Ввечері у Рахові на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

3 березня вшановується пам’ять святителя Лева, папи Римського і святителя Агапіта, сповідника. Колись говорили: “Розпушилась верба, зимі немає ходу до селянського двору”. У цей день вшановували пташку-вівсянку “вісницею швидкого тепла славилась вона”, селянки пекли вівсянички (пиріжки з вівсяної муки). Наші пращури намагались побачити якомога більше вказівок на швидкий прихід тепла, очікуючи весни і відродження природи.

zakarpatpost.net