Всі ті, хто вимагають заговорити про начебто якісь антиугорські прояви, мають звертатися до Москви, до Кремля, – Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що саме Російська Федерація намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз саме Росія намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, де маємо угорську громаду”, – зазначив Клімкін.

За його словами, відомо, що наразі організатор дестабілізуючих заходів проти угорської громади на Закарпатті “зник до Придністров’я”, де, як зазначив Клімкін, є повний контроль російського ФСБ.

“Тому всі ті, хто вимагають заговорити про начебто якісь антиугорські прояви або навіть антиугорську компанію, мають звертатися до Москви, до Кремля і до центрального офісу ФСБ”, – наголосив міністр.

Водночас він висловив упевненість, що Москва намагатиметься і надалі дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.

“Маємо послідовно цьому протидіяти і з цією метою ведемо постійну дискусію в реальному часі і з СБУ, і з Міністерством внутрішніх справ, домовилися про зміцнення нашої присутності там. Ми не дамо дестабілізувати там ситуацію і не дамо загрожувати угорцям, саме нашим угорцям — громадянам України угорського походження”, – запевнив Клімкін.

zakarpatpost.net