Злодії мало не залишили без світла половину Закарпаття

6 березня 2018 року у мережі Фейсбук один із користувачів повідомив про виявлений ним факт крадіжки металевих кутників на опорі високовольтної лінії електропередач неподалік села Коноплівці Мукачівського району.

Про це повідомила прес-служба ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

Оперативнопрацівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» встановили, що крадіжка здійснена на повітряній лінії класу напруги 220 тисяч Вольт. «Це одна з трьох системоутворюючих ліній електропередач на території Закарпаття, її вихід з ладу міг призвести до розвалу енергосистеми краю! – прокоментував перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк. – Викрадені кутники в основі опори № 72 могли призвести до повного знеструмлення всієї Закарпатської області! Про школи, дитячі садочки, адміністрації, транспорт, залізничне сполучення, лікарні, пологові будинки я вже мовчу!»

Керіництво ПрАТ «Закарпаттяобленерго» висловлює величезну подяку людині, яка помітила даний факт і повідомила про нього! Це дало можливість вчасно відреагувати та вирішити проблему!

Про виявлений факт крадіжки кутників працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» повідомили правоохоронні органи. Також зазначимо, що розслідуванням факту займатиметься і СБУ, враховуючи факт можливих негативних наслідків для безпеки держави!

zakarpatpost.net