Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 9 березня

День на Закарпатті пройшов спокійно

9 березня Україна святкувана День народження Тараса Шевченка.

 8 березня в обласному муздрамтеатрі ужгородському глядачеві була представлена публіцистична вистава «Свідоцтво про життя» за участі народної артистки Ади Роговцевої.

За словами актриси, вона вражена Ужгородом, і назвала його містом весни. «У нас там сніги, дощі, холод, а у вас все тут дихає весною. Що це за місто таке чудове?!», – емоційно сказала Роговцева.

У місті Перечині вночі працівники групи реагування патрульної поліції помітили  автомобіль марки «Pеugeоt», який рухався без увімкненого світла.

Машину зупинили, за кермом перебувала молода жінка. Водійського посвідчення в неї взагалі немає, а тепер ще й перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Драгер виявив у водія 0,7 проміле алкоголю, про що правоохоронці склали відповідний адмінпротокол.

До слова, в січні цю жінку вже притягали до адмінвідповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння. І от тепер вона попалася вдруге.

«У минулому році в Ужгороді народилося 1587 малюків, – розповідає закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» головний спеціаліст Ужгородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Ольга Рябінічева. – У той же час видано 1280 свідоцтв про смерть. Однак в обласному центрі народжують жінки з різних куточків Закарпаття. Тому говорити, що всі новонароджені малюки є мешканцями Ужгорода не можна».

До речі, наймолодшою мамою в Ужгороді торік стала 13-річна дівчина, а найстаршою – 45-річна жінка.

Ігор Айзенберг навчався в школі в Ужгороді. Захистив кандидатську дисертацію. У 1986-1996 роках працював в Академії наук СРСР, в Ужгородському національному університеті. З 1996 року – в університетах Бельгії, Німеччини, Фінляндії, США. У 2005-2016 роках був професором та завідувачем лабораторії комп’ютерного інтелекту у Техаському A&M університеті. З 2016 року – професор та завідувач кафедри комп’ютерних наук в університеті Manhattan College у Нью-Йорку. Він розповів про зміни, які чекають на нас найближчим часом.

У ситуації, що склалася вчора з нападом на активісток, найбільш шкода зіпсований фасад Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка», який до свята не має жодного стосунку.

І найбільш дивує, що відчищають двері і стіни не винні у нападі і затримані, а самі театрали. Хіба ж це логічно?

Чому ужгородський ясен Масарика не має ніякого відношеня до самого Масарика.

Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів доктор історичних наук, професор, колишній проректор, а нині завідувач кафедри історії України Ужгородського національного університету, автор багатьох наукових, науково-популярних, навчальних і літературно-художніх видань історик Роман ОФІЦИНСЬКИЙ.

Всеукраїнський веб-портал «Слово і Діло», який моніторить інформацію щодо обіцянок і стану їх виконання провідними політиками України, оприлюднив «Рейтинг відповідальності голів обласних державних адміністрацій». Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль став лідером рейтингу, зайнявши перше місце в списку.

За даними «Слова і діла», загалом Г.Москаль виконав 62 відсотки своїх обіцянок, ще 15 відсотків – у процесі виконання.

Pianoбой виступить в Ужгороді з новими хітами. Новий тур музиканта отримав назву на честь однойменного синглу колективу, прем’єра якого відбулася влітку минулого року.
Відтепер в команді нові учасники, нова програма і потроєна невгамовна енергія для підкорення нових вершин.

zakarpatpost.net