Закарпатський астролог розповіла про те, що таке космічний паспорт, як дата народження впливає на долю і як знайти щастя

Надія Блонська: «Бог – єдиний, просто всі його по-різному називають».

Сьогодні про астрологію чули всі. Але не кожному відомо, як нею користуватися у житті. А давня індійська наука приховує від нас багато цікавих таємниць. Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є ведичний астролог із Ужгорода Надія БЛОНСЬКА. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про те, як розрахувати натальну карту, що говорить про людину дата народження, як знайти своє призначення в житті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

– Що таке натальна карта і як її розрахувати? Для цього потрібно знати точний час народження? А якщо людина його не знає?

– Для цього астрологу потрібно знати максимально точний час народження, до хвилини, місце і дату. Наприклад, я народилася в Ужгороді на момент мого народження на Сході висхідним знаком була Діва. У той же момент на іншій частині планети теж народилася дитина. Якщо тут Діва, то там – Риба, ще десь – Водолій. Тобто, у один день, у один час, але в різних куточках планети на світ з’явилися діти під різними знаками Зодіаку.

 – А в межах Закарпаття знак зміниться, чи важливе значення матиме, що людина народилася в Ужгороді чи в Мукачеві?

– Не дуже. Буде розбіжність лише в градусах. Але від цього теж зале-         жить – планета сильна чи слабка. Сучасні астрологічні програми все точно вираховують. Раніше доводилося астрологам усе рахувати вручну.

– Що може розповісти про людину дата народження… без врахування інших чинників?

– Багато чого може. Кожні 2 години, кожний місяць – це вже інший знак. До того ж мають значення числа. Це більше має відношення до нумерології. Наприклад, 1. Народжені 1, 10, 19, 28 числа. Число, пов’язане із Сонцем. Людина буде наділена лідерськими якостями, здатністю керувати. Несуть енергію Сонця – королівської планети, а тому і повадки можуть бути такими. Ті, хто з’явився на світ під числом 2 (2, 11, 20, 29 числа), знаходяться під впливом Місяця. Вони добрі,чутливі, м’які за характером. Люди Юпітера – трійки (3, 12, 21 і 30 числа), є сміливими, рішучими, енергійними. Справедливими, оптимістичними, наділені духовними цінностями і дотримуються правил, канонів. Четвірка (народжені 4, 13, 22, 31 числа) пов’язана з місячним вузлом Раху, що дає людям талант до живопису і літературної діяльності, люблять самовиразитись любим способом, люблять інновації, можуть бути наділені хорошими розумовими здібностями в галузі відкриття чогось нового. П’ятірки (народжені 5, 14, 23 числа) знаходяться під впливом Меркурія, наділені розумом і вдумливістю, спілкування, комунікації – це їх сфера. Шість, Венера, дарує гармонію і дає народженим 6, 15, 24 числа діяльну, артистичну, чутливу і пристрасну натуру. Сімка (7, 16 і 25) – Кету, наділяє людей мудрістю, вмінням розрізняти погане і хороше, здатностями психолога. Вісімка, народжені 8, 17, 26, люди Сатурна, мають філософські думки, схильність до окультних наук, релігійні, старанні у справах. Дев’ятки, люди Марсу, народжені 9, 18, 27 числа, ясно усвідомлюють свої цілі. Їх девіз: «Обов’язок, порядок і дисципліна».

Тобто астрологія тісно переплетена з ведичною нумерологією і доповнює певні якості людини.

– Чи впливає ім’я на долю? Скажімо, зараз модно дітей називати екзотичними іменами

– Так. Дуже. У Індії не питають, під яким знаком Зодіаку народилася людина, там питають, де на момент народження знаходився Місяць. Чому саме він? Місяць уособлює розум, свідомість і психіку людини. Тобто індійці цікавляться, у якій накшатрі, тобто сузір’ї, був Місяць.У кожному знаці є три накшатри і кожною накшатрою управляє певна планета, яка має теж свої енергії. При цьому кожна накшатра має чотири пади, за якими закріплено певні звуки. Наприклад, на, но, ну та багато інших. Тому дивляться, у якій накшатрі і в якій паді був Місяць/адже Місяць –психіка буде перебувати під впливом енергії певної планети/ і яке сприятливе ім’я підійде тій чи іншій людині, щоб посилити і проявити ті найкращі якості, енергію, які вона повинна проявити, розвинути, аби досягти кращих результатів і краще себе проявити. На жаль, у ведичній астрології з нашою мовою літери можуть не співпадати, тож ім’я підібрати важко. Але бажано, щоб у ньому не просто був той склад, але й щоб був наголошеним. Скажімо, в імені людини має бути склад «на». Її називають вдало – Надією. Але склад повинен бути наголошеним. Тому її краще називати Надя. Якщо підібрати склад важко, людині можна дати два імені. Наприклад, наше і з потрібним складом іноземне. Важливо, що у ведичній астрології імена пов’язані з якимось божествами. У мене були навіть двоє клієнтів, які свідомо після 18 років змінили імена. Вони просили допомогти підібрати їм імена із певними необхідними складами для того, щоб якось змінити на краще свою кармічну програму і в подальшому краще реалізувати себе. Кажуть, що правильно підібране ім’я може дуже змінити життя людини, отримати необхідну енергію і реалізуватись, згідно свого Призначення/Дхарми/.

– А зміна прізвища жінкою? Літературні псевдоніми? Це теж має значення?

– Прізвище більше пов’язане з нумерологією. За числами так само можна розрахувати енергії, які краще розвивати. Можна, приміром, мати прізвище, згідно з яким людина має викладати. Але дівчина вийшла заміж і взяла прізвище чоловіка. І вже тепер вона має бути юристом. Що робити?

У такому разі варто передивитись астрологічну карту і вивчити призначення, що більше підходить. Іноді жінці потрібно повернути своє дівоче прізвище, щоб виконати свій кармічний обов’язок.

Що ж стосується творчих людей і псевдонімів, то теж потрібно вирахувати, що в собі несе псевдонім, яку програму закладено в літери, адже певна програма є в кожному слові.

– Розкажіть, чим ще запам’я-талася подорож до Індії.

– У нас було багато вчителів. Мій улюблений – це К.Н.Рао. Його мама була астрологом у Індіри Ганді. Загалом у нього родина спадкових  астрологів. Знання там передаються по кастам. Він не одружився, бо мама йому казала, що в нього є вибір: або створити сім’ю, або стати відомим  астрологом. І він обрав духовний шлях розвитку. Зараз він дуже відомий, йому вже скоро виповниться 86 років, чудово виглядає, літає в Америку з лекціями, створив інститут в Делі, куди приїжджають студенти з різних країн. Багато його послідовників стали Великими вчителями. Ще доктор Чарак, хірург, магістр медицини, який викладав медичну астрологію, Гоел – колишній чиновник індійської інжирингової служби, який прцював в міністерстві оборони Індіїї і є членом професорсько-викладацького складу інституту в Делі. Американський астролог Марк Боні, вчитель з Ізраїля – Тубін та інші. Я дякую великому ГОСПОДУ і своїм вчителям за ті знання, які я отримала від них і можливість надалі розвиватись в цій надзвичайно цікавій і таємній науці – астрології.

Загалом у Індії люди після 40 років після основної роботи йдуть в інститути і вивчають астрологію, аби краще пізнати себе і допомагати іншим розвиватися.

– «Як жити?», «Де знайти щастя?»… «Хто я взагалі?» У ведичній астрології, напевно, є відповіді на ці питання? … А якщо хтось вирішив просто стати щасливим, з чого починати?

– Передусім треба розібратися, що людина має на увазі, коли говорить про щастя. Щастя у нас і воно є постійно, просто треба його бачити. А іншим можна порадити передусім почати з вивчення себе, шукати шлях духовного розвитку. Знайти відповіді на питання: «Що в мені не так?», «Чому я не відчуваю щастя?». Зараз багато шкіл із саморозвитку. Якщо самотужки не виходить, можна звернутися за допомогою.

– А для клієнтів астролога ведичної традиції є якісь обмеження? Чи астролог має бути й психологом, коли треба донести гірку правду?

– Найважливіше – зрозуміти, хто перед астрологом знаходиться. Для цього спеціаліст дивиться в карті на таку планету, як Місяць, тобто, вивчає психіку людини, чи вона є сильною, як сприйме інформацію. Якщо людина не впевнена в собі, депресивна, то правду потрібно дуже прикрасити, щоб вона звучала м’яко і бажано до кінця не договорювати. Якщо ж психіка міцна, можна спитати клієнта, чи готовий він почути певні речі. При цьому потрібно давати рекомендації, на що варто звернути увагу. Але астролог повинен думати при розмові, бо часто люди, почувши щось досить погане, самі себе потім програмують на негатив. Під час своїх консультацій я стараюся більше мотивувати людей на оптимізм, віру в себе.

– Астрологія може бути корисною в бізнесі? Чи можна за допомогою ведичної астрології дізнатися, з ким із партнерів не варто або,  навпаки, потрібно укладати ділову угоду?

– Так. Для цього потрібно скласти карту партнера, робиться також синастрія, тобто накладається карта підприємця на карту його ділового компаньйона. Можна побачити, як підуть грошові справи, чи не виникнуть проблеми в родині, чи легко з ним буде спілкуватися та багато іншого. Це ж стосується шлюбу. Є певна шкала, за якою можна розрахувати психологічну, інтимну, духовну сумісність, з’ясувати, чи є в людей можливість духовного зростання, хто за ким буде йти, хто буде домінувати. Інколи обоє прагнуть до лідерства, тоді можуть виникнути труднощі. Астролог не має права вирішувати, підходять партнери один одному чи ні, проте астролог може вказати на ті негативні моменти, з якими можуть зіткнутись при взаємодії люди. В таких випадках можна підібрати рекомендації, певну корекцію, проробивши яку, можна багато чого змінити у своїх поглядах, характері, усвідомити і зрозуміти конкретні причини, які мішають гармонійно взаємодіяти.

– Чи впливають планети на здоров’я людини?

– Звичайно. Кожна планета відповідає за певну частину тіла. Якщо планети погано розміщені, вона може бути вражена. Скажімо, Сатурн відповідає за нервову систему, кісткову, зуби, голову. Якщо він погано розміщений у першому домі, що характеризує особистість, астрологу зрозуміло, що якщо підходить період Сатурна, в людини можуть боліти зуби, турбувати нервові розлади, проблеми головою,ослаблений загальний емоційний стан. Якщо той же Сатурн розміщений у 12-му домі, що представляє стопи, спеціалісту зрозуміло, що клієнту варто звернути увагу на ноги.

Сонце відповідає за зір і в цілому за здоров’я. Якщо воно слабо розміщене в гороскопі, людина може бути хворобливою. Меркурій відповідає за нервову систему і конкретно за наш ментальний розум. Якщо він погано розміщений, разом із Місяцем, що відповідає за свідомість, людина може мати дуже напружену нервову систему, їй варто якось розслаблятися після інтенсивного спілкування, менше контактувати, не розпиляти енергію.

Марс відповідає за травматизм. Якщо бачу наближення цього періоду, рекомендую бути обачними в дорозі. Можуть страждати вени.

Венера відповідає за жіночу статеву і репродуктивну системи і за сім’я у чоловіків. Можуть бути проблеми зі шкірою, порушення функції нирок, страждає імунна система. Вражена Венера може створити труднощі у зачатті дитини та інші.

Юпітер відповідає за жирову тканину, а тому може давати надмірну повноту, проблеми з печінкою. При неправильному харчуванні і якщо є показання ще й погано розташованої Венери, то може вказувати на діабет.

Місяць уражений може давати депресії, запори, ослаблені легені, анемію, безпліддя, застій рідини або недостатньо рідини в тканинах.

– Чи закарпатська вдавана побожність гальмує візити людей до астролога?

– Сучасна молодь до цього ставиться прогресивно. Але є й такі, хто питає, чи консультація астроло-га – не гадання. Ні! Астрологія – це не гадання, астрологія – це наука.

– Ви для себе особисто використовуєте астрологію?

– Для себе особисто я астрологією не займаюсь. Своє помітити важко, бо думками людина притягує до себе певні події. Хоча щороку, коли настає Новий рік, я продивляюся тенденції року, яка сфера у мене буде активною, але особливо не аналізую. А для прогнозу краще звертаюся до інших. Але щодо своїх рідних, то завжди бачу, як усе, передбачене мною, збувається.

– Розкажіть про себе як про людину. Які маєте захоплення, куди подобається подорожувати?

– Я – бухгалтер. Працювала у сфері громадського харчування у відділі кадрів, зараз теж працюю у приватній компанії, займаюся бухгалтерією. Астрологія – моє хобі, яким займаюся 8 років, постійно заглиблюючись у неї. Люблю співати, танцювати, навчалася музиці, зараз хочу більше розвиватися з вокалу, малюю мандали. Загалом у різні періоди наші захоплення змінюються. А ще – мені дуже подобається водити автомобіль. Люблю відпочивати, відкривати для себе нові країни. Мета моїх поїздок завжди – пізнати щось нове, дізнатися історію, побувати в храмах. Я всі релігії приймаю, бо Бог – єдиний, просто всі його по-різному називають.

– Спасибі за розмову! Успіхів Вам.

Марина АЛДОН, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net