Хлопців, що зґвалтували неповнолітню мукачівку, триматимуть під вартою. Стали відомі нові деталі

Сьогодні відбулося судове засідання, на якому обрали міру запобіжного заходу для п’ятьох підозрюваних у зґвалтуванні 15-річної дівчини із Мукачева.

Журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вдалося поспілкуватися зі знайомою зґвалтованої дівчини, яка попросила не називати свого імені. Вона характеризує мукачівку не надто позитивно. Щоб не нашкодити слідству, не будемо вдаватися в деталі, але, як виявилося, зі своїми ґвалтівниками вона була добре знайомою, жила з ними в одному мікрорайоні і до одного з них додому пішла сама.

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, подія сталася 10 березня. О 4 годині ранку мати потерапілої зателефонувала правоохоронцям і повідомила,що її дочку зґвалтували.

Судмедексперти виявили на тілі мукачівки тілесні ушкодження, а саме синці на голові та на ногах. Тож логічно, що насильники застосовували до дівчини не лише сексуальне, але й фізичне насилля.

Наразі усіх п’ятьох підозрюваних затримано. Четверо з них були раніше судимими. Суд, на якому обирали міру запобіжного заходу для них проходив у закритому режимі. Це – передбачено законом і, як правило, у справах, де йдеться про зґвалтування, процедура відбувається саме так.

Отже, підозрюваних триматимуть під вартою протягом 60 діб і їхні дії кваліфікуються за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу  України, як зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, що тягне за собою позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Більш детально про подію читайте в наступному номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

У продажу з 16 березня.

zakarpatpost.net