Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 березня

День на Закарпатті пройшов спокійно.

У області все ще активно обговорюють зґвалтування15-річної мукачівки.

Сьогодні відбулося судове засідання, на якому обрали міру запобіжного заходу для п’ятьох підозрюваних у зґвалтуванні 15-річної дівчини із Мукачева.

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, подія сталася 10 березня. О 4 годині ранку мати потерапілої зателефонувала правоохоронцям і повідомила,що її дочку зґвалтували.

Судмедексперти виявили на тілі мукачівки тілесні ушкодження, а саме синці на голові та на ногах. Тож логічно, що насильники застосовували до дівчини не лише сексуальне, але й фізичне насилля.

Наразі усіх п’ятьох підозрюваних затримано. Четверо з них були раніше судимими. Суд, на якому обирали міру запобіжного заходу для них проходив у закритому режимі. Це – передбачено законом і, як правило, у справах, де йдеться про зґвалтування, процедура відбувається саме так.

Отже, підозрюваних триматимуть під вартою протягом 60 діб і їхні дії кваліфікуються за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу  України, як зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, що тягне за собою позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Поліція Рахівщини розпочала розслідування за фактом ДТП в селі Видричка, де злетів із кількаметрової висоти в річку Тиса автомобіль марки «ВАЗ-2108». Молодий водій дивом залишився живий. Сьогодні, 12 березня, близько 4-ї години ночі в поліцію надійшло повідомлення від  мешканки села Видричка Рахівського району. Заявниця повідомила про те, що її брат скоїв ДТП. Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група встановила, що 23-річний житель Видрички, керуючи вночі автомобілем марки «ВАЗ-2108», не впорався з керуванням, не вписався в міст і злетів із кількаметрової висоти в річку Тиса. У воді машину перекинуло на дах, а сам водій вижив – він зумів вибратися з салону й дістатися берега, де його і знайшли. Чоловік зазнав переохолодження тіла й був доставлений в районну лікарню, де йому надають медичну допомогу. Інших потерпілих у ДТП немає.

Знаменитий французький актор, зірка фільмів “Леон-кілер” та “Французький поцілунок” Жан Рено приїзд якого до Закарпаття, спричинив справжній фурор у невеличкому селищі, дуже тепло попрощався із його мешканцями та персоналом готелю. Місцеві мешканці подарували Жану Рено дві картини. Одну з них він залишив працівникам готелю.  До речі, на останній свій сніданок біля озера Синевир, Жан Рено замовив яєчню з беконом, а також традиційно випив неміцну каву з молоком.

Емігрантка розповіла про життя у Чехії. Дозвіл на постійне місце проживання, за її словами, дають після п’яти років продовження довгострокової візи. Ще через п’ять років можна здавати іспити на громадянство. Це чеська мова, тести на історію-географію-культуру Чехії та співбесіда.

Квіти порадували малечу Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні, адже розпустили свої білосніжні бутони саме біля неї. В Ужгороді нині істотно потепліло і перші весняні квіти почали розквітати. Фото першоцвітів редакції закарпатської газети «НЕДІЛЯ» прислала одна з постійних читачок.

zakarpatpost.net продовжує знайомити читачів із ринком нерухомості в Ужгороді.

За даними газети «Закарпатські оголошення», ціни на житло протягом останнього місяця майже не змінилися. Скажімо, за словами редактора газети «Закарпатські оголошення» Мар’яни КРАВЧУК,  в районі площі Поштової, біля музею Бокшая  продається двокімнатна квартира у п’ятиповерхівці за 1 273 320 грн.  А в районі «Осетії» також двокімнатна  за 775 929 грн.

Скільки мов можна почути на вулицях Ужгорода? Почнемо з того, що найбільш розповсюдженою є закарпатська говірка.

«Мамко. Я у вароші!» – ці слова з «Нашої файти» яскраво характеризують столицю Закарпаття. При цьому тут звучать слова з різних куточків області, адже в Ужгород з’їжджаються представники з кожного міста й села  прекрасної Срібної Землі. Наприклад, на ринках картоплю називають і картошкою, і крумплями, і ріпою, і бараболею… і хтозна ще як. У дощ беруть із собою і парасольку, і зонтик, і амбрелу, і ешерньовку. А на ноги взувають і черевики, і топанки, і бокончі…

zakarpatpost.net