Якою буде сьогодні, 12 березня, погода на Закарпатті. Що про літо розкаже вітер?

Сьогодні на Закарпатті істотно потеплішає. У повітрі відчуватиметься справжній подих весни.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +9, удень – +15 градусів. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранішній дрібний дощ у другій половині дня може посилитися, проте незабаром він повинен припинитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +6, удень – +16 градусів. Весь день буде хмарним. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ.

У Волівці – +4 уночі і  +11 градусів удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень, можливо, пройде дрібний дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Сваляві – +6 уночі і  +13 градусів удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Ближче до вечора дрібний дощ, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +16 градусів. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Ввечері очікується дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +9, денна – +15. Весь день у Перечині буде хмарним. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +5, удень – +12 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +15.  Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується дощ. Після невеликої перерви він піде знову, проте вже із слабшою інтенсивністю.

У Міжгір’ї – уночі  +4, вдень – +11 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сильний дощ.

У Рахові буде уночі +3, вдень температура підніметься до +8 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ввечері, можливо, пройде сильний дощ.

11 березня відзначається день пам’яті святого Порфирія, єпископа Гизського. Колись погоду у цей день визначали по вітру: якщо вітер подме з півдня чи з південного заходу, слід чекати швидкого потепління.

12 березня вшановується пам’ять преподобного Прокопія Декаполита, сповідника. У народі цього святого називали ще Перезимником. Говорили, що у цей день “березень дорогу рушить, але в’язне у заметі”, “і тане, і мерзне”. Якщо у цей день бував дощ, то очікували і мокрого літа. А якщо дув південний вітер, і на вулиці була капель, то літо обіцяло бути теплим.

zakarpatpost.net