Чи вміють доглядати за собою закарпатки?

Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповів  лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН.

– Наша закарпатська жінка часто не встигає за собою доглядати належним чином, бо в неї є чоловік, діти, господарство, робота, домашні клопоти. Усіх потрібно нагодувати, їсти зварити, у квартирі прибрати і на себе часу залишається дуже мало.

При цьому жінці для догляду за шкірою вдома недостатньо мати лише один якийсь крем, потрібна і маска. Це – найелементарніше. Тож час на себе усе ж якось потрібно знаходити.

– Як часто необхідно проводити процедуру чистки обличчя? Чи під силу таке жінкам у домашніх умовах?

– Ні. Самотужки видавлювати прищі механічними методами не можна. Їх можна вдавити всередину або розірвати капсулу. Мікротріщина з’явиться у будь-якому випадку. Тож на ранок можна мати вже кілька нових прищів. Що ж стосується частоти чисток – це дуже індивідуально, у кого як працює шкіра. Комусь процедуру потрібно проводити раз на півроку, комусь – раз на три місяці. Я до чисток завжди підходжу акуратно і обережно. Моя задача – підібрати такі компоненти, аби не було що чистити. Наголошу: чистка – це не спосіб лікування! Якщо прищ чи комедон видавити, немає гарантії, що завтра не з’являться два нових.

zakarpatpost.net