Хто підсовує ужгородцям сумнівні ліки

Днями до редакції закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зателефонувала місцева пенсіонерка.

Жінка повідомила, що в Ужгороді є Інтернет-магазин, який ошукує закарпатців, розміщуючи на своєму сайті оголошення, які за змістом не відповідають дійсності.

«Нещодавно  разом із онучкою знайшла на одному з  сайтів оголошення, яке мене зацікавило. Йшлося про медичний препарат для покращення зору. До того ж ціна була дуже привабливою – 49 гривень. Крім того, значилося, що акція от-от закінчиться. Негайно оформила замовлення. За хвилину мені зателефонували. Але почуте шокувало. Приємний жіночий голос спочатку розпитував, що мене хвилює і на що я сподіваюся після того, як пройду курс лікування. Після цього мені розповіли про сам засіб, нахвалюючи товар і при цьому фактично повторюючи мої  ж слова про симптоми, яких я хочу позбутися. Але це нормально. «Диво-ліки!», – думала я, радіючи, що встигла замовити.  Утім далі почалося найцікавіше. Мені повідомили, що оскільки я стала учасницею акції, а мені потрібно для одного курсу (їх же  має бути декілька) придбати п’ять флакончиків, перший із них продадуть за 49 гривень, ще два – по 390, а інші два – по 500, бо саме такою є справжня ціна  ліків».

Жінка, вислухавши ще з півгодини нахвалювання краму, вирішила усе ж замовити, але порахувавши суму, а вийшло 1829 гривень без вартості пересилки, відмовилася, бо для її пенсії, яка становить всього 1600 гривень, сума виявилася захмарною. Та й проаналізувавши всю розмову з незнайомкою, зрозуміла, що стала жертвою хитрої фінансової схеми.

Після цього їй ще кілька разів телефонували, пропонуючи усе ж стати власницею чудодійного препарату.

Журналіст закарпатської  газети «НЕДІЛЯ» вирішив пересвідчитись, чи справді ужгородців так дурять.

Знайшовши сайт магазину, одразу кинувся в очі заголовок «Аптечне свавілля в м.Ужгород.
Як наші жадібні аптекарі вкотре приховували найбільш продаваний в Європі препарат для зору!»

З першого погляду така назва здатна викликати довіру в людини, адже ціни на ліки дійсно високі. Але ж не вищі, ніж у цій віртуальній крамниці.

Далі йшлося: «Уже 2 роки на європейському ринку присутній диво-препарат для відновлення зору. За ефективністю він в кілька разів перевершує лазерну корекцію зору і аптечні препарати і спрямований на усунення причин, а не симптомів поганого зорк. При цьому не шкодить здоров’ю, не супроводжується ризиками (на відміну від хірургічного втручання) і коштує в 12 разів дешевше».

Дивно, якщо засіб такий дешевий, то чому його продають по 500 гривень за баночку крапель.

Отже, ми вирішили за допомогою електронної пошти також оформити замовлення. Уже за хвильку і справді зателефонували з компанії.  Так само, як і нашій читачці, спочатку порадили розповісти про скарги, далі почали нахвалювати ліки, а відтак – повідомили про акційну оборудку і дуже вигідну пропозицію.

Цікаво, що адреси Інтернет-магазину на сайті не вказано, отже де він насправді розташований – загадка. При цьому кожному, хто заходить на сайт, видно віконечко, у якому написано про те, що акція закінчиться через добу. І дата при цьому щоразу змінюється. Тобто, коли б ви не побачили банер, на ньому щоразу писатиме, що акція триватиме до наступного дня.

Проте… знайшовши в Інтернеті назву компанії, виявилося, що вона здійснює доставки препарату не лише в нас, але й  по всій Україні, а  фірма «Здоров’я кожному», на яку і зареєстровано магазин,  взагалі знаходиться в Росії. Про яку ж Європу тоді йде мова у матеріалі на головній сторінці порталу?

Тож ужгородцям варто бути обережними перш ніж здійснювати сумнівні покупки. Та й такі серйозні проблеми із зором, як пропонують реалізатори ліків (відшарування сітківки, глаукома, катаракта та інші) одними краплями вилікувати взагалі не можна.

Марія УЖАНСЬКА, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net