Сучасний Робінзон, що живе на безлюдному острові, був журналістом

Сорокарічний англієць Брендон Гримшоу (Brendon Grimshaw) одного разу, в 1973 році, кинув роботу газетного редактора і переїхав на власний безлюдний острівець на Сейшелах, де почав абсолютно нове життя.

Більше 50-ти років острів був повністю забутий і покинутий, поки не зустрів свого Робінзона в особі Брендона Гримшоу. Маленький острівець Муайен (Moyenne Island) (всього 480 метрів в довжину і 300 метрів в ширину) в 1964 році обійшовся англійцю в 8000 фунтів стерлінгів.

Тоді острів не міг похвалитися родючим грунтом і різноманітною фауною. Протягом сорока років Гримшоу і його помічник Рене Антуан Лафортун (Rene Antoine Lafortune) відновлювали цінну природу на цьому невеликому клаптику суші.

Яким же прекрасним став цей забутий куточок, коли по всій поверхні виросли тропічні дерева, знайшли свій будинок тисячі місцевих птахів і тварин, з’явилися зручні стежки для прогулянок протяжністю 5 кілометрів. Він немов ожив і став багатіти з кожним днем, примножуючи свою цінність.

Справжнім скарбом острова стали сотні гігантських черепах, які на Сейшелах були майже винищені. Саме тут розцвіло їх життя і дала острову статус національного заповідника в 2008 році.

Це місце настільки прославилося, що стало залучати іноземних туристів, а сам Брендон Гримшоу навіть отримав пропозицію продати свій будинок за 45 мільйонів доларів. Звичайно британець відмовився, адже те, що він створив, не варто ніяких грошей.

Навіть після його смерті в 2012 році острів залишився колишнім втіленням раю на землі.

zakarpatpost.net