Чи справді Москаль тероризує об’єднані територіальні громади на Закарпатті

Обговорюємо цю ситуацію з директором Інституту розвитку територій Юрієм Ганущаком.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Анастасія Багаліка: Чи можливо через Верховний суд скасувати положення цього закону?

Юрій Ганущак: Ні, неможливо, бо це рішення вищого законодавчого органу. Звернутися можна до Конституційного суду з заявою про невідповідність закону до норм Конституції. Подати такі заяви можуть народні депутати та президент. Тому ніякої судової перспективи у нього немає.

Його заяви – це виклик президенту. Це дискредитація як президента,так і уряду. Москаль пішов у ва-банк. Швидше за все хоче балотуватися. Він категорично проти децентралізації.

Анастасія Багаліка: За останніми повідомленням, перспективний план формування спроможності територіальних громад на Закарпатті не сформували і не прийняли, тому що проти облрада.

Юрій Ганущак: Проти Москаль особисто. За законом адміністрація має подати цей план, а адміністрація його не подає. Деякі громади утворилися лише тому, що їм вдалося підписати висновки в адміністрації, коли Москаль був у відпустці. І в тих громад дуже важке життя, бо він їх тероризує. Є, наприклад, стабілізаційна субвенція. Так от її ділять між районними бюджетами і ні копійки не дають на ОТГ. Москаль робить усе, аби дискредитувати цю реформу.

zakarpatpost.net