Яка страва є їжею спортсменів, подовжує молодість клітин і запобігає розвитку пухлин

Цікаві факти про вівсяну кашу

Вівсяна каша здавна славилася своїми корисними властивостями. У багатьох країнах вона не втратила слави смачного і корисного сніданку. Ця каша повільно віддає організму калорії, тому людина довше почувається ситою, пишуть Цікаві факти. Більше пізнавально розкажуть цікаві факти про користь вівсяної каші.

  1. Овес містить велику кількість розчинної клітковини, а вона ефективно знижує рівень «поганого» холестерину в крові. Всього 3г. клітковини на день знижують рівень холестерину від 8 до 23%, а в одній чашці вівсяних пластівців міститься 4г. клітковини.
  2. При вживанні їжі, багатої на клітковину, як вівсянка, ризик розвитку раку товстої кишки знижується на 10% з кожними додатковими 10 грамами клітковини в раціоні.
  3. Дослідники з Гарвардського університету довели, що регулярне вживання вівсянки знижує ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань. До таких висновків вчені прийшли після 14-річного дослідження, в ході якого взяло участь більше 100 тисяч осіб.
  4. Вівсяна каша вважається однією з кращих страв для спортсменів, так як швидко і надовго втамовує відчуття голоду і зберігає високий рівень енергії організму.
  5. Вівсянка містить речовини, бета-глюкан, які допомагають утримувати вагу під контролем, знижують апетит і до того ж є природними антидепресантами. Цікаві факти про користь вівсяної каші.
  6. За результатами досліджень американських вчених, вівсяна каша діє на організм так само ефективно, як і ліки для нормалізації артеріального тиску.
  7. Вівсяна каша вважається відмінним джерелом антиоксидантів, що подовжують молодість клітин і запобігають розвитку пухлин.
  8. Для тих, хто займається спортом, вівсяна каша, з’їдена за годину до тренування, набагато підвищує ефективність заняття.
  9. Вівсяна каша допомагає організму чинити опір інфекціям, так як стимулює імунну систему.
  10. Незважаючи на те, що вівсянка традиційно вважається кашею для сніданку, ті, у кого є проблеми з засинанням, можуть їсти її на вечерю. Вся справа в тому, що вівсяна цільнозернова каша стимулює секрецію гормонів в організмі, які сприяють кращому засипанню….

zakarpatpost.net