Увага, на Закарпаття наближаються снігопади і морози! Оголосили штормове попередження

Як повідомляє Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, 17-19 березня очікується погіршення погодних умов на території Закарпатської області та по місту Ужгороду.

Протягом 17 березня передбачаються сильні опади у вигляді дощу, який вночі 18 березня переходитиме у мокрий сніг та сніг. Удень 18-го та впродовж 19 березня без істотних опадів, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу, на високогір’ї складні відкладення.

17 березня на окремих ділянках гірських доріг, а 18-19 березня на дорогах всієї області ожеледиця.

Посилення північного вітру 17-18 березня до 7-12 метрів за секунду, місцями 17-22, на високогір’ї 25-30 метрів за секунду. Під час посилення вітру у гірських районах можливі хуртовини та снігові замети. Зниження температури повітря вночі 18-19 березня до 3-8 градусів, вдень – 1-6 градусів морозу, у горах місцями вночі 10-15, вдень 7-12 градусів морозу.

Про цеповідомляє Ужгородська міська рада. Також мерія  звертається до власників автотранспортних засобів з проханням не залишати автомобілі біля узбіч у вечірній та нічний час, на підйомах (зокрема, вулиці Духновича, Кошицька, Цегольнянська, Грибоєдова, Верховинська та ін.), бо якщо буде задіяна снігоочисна техніка, то це заважатиме якісному прибиранню снігу. Через можливий сильний вітер та налипання мокрого снігу не паркувати автівки під деревами. Також прохання до водіїв дотримуватися правил дорожнього руху та надавати перевагу у русі спецтехніці, коли та працює.

zakarpatpost.net