Ужгородський стадіон «Авангард» хочуть сертифікувати для проведення масштабних змагань та тренувальних зборів

Сьогодні із робочим візитом на Закарпатті побував перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

Він оглянув стадіон «Авангард» в Ужгороді.

Оскільки після анексії Криму втратилися бази для підготовки спорсменів, наразі Закарпаття може стати альтернативою у цьому питанні. Отже з’явилася можливість врешті зробити стадіон «Авангард» в Ужгороді одним з таких тренувальних майданчиків.

За словами Ігоря Гоцула, в Україні на сьогодні є лише два сертифіковані стадіони – у Луцьку та Кропивницькому – де можна на належному рівні проводити змагання. Однак жоден із цих стадіонів не має таких кліматичних умов, як є на Закарпатті: там не можна проводити тренування у березні-травні та вересні-листопаді. Ще один плюс нашої області – вигідне географічне розташування, близькість кордонів. Якщо вдасться реконструювати «Авангард» у відповідності до європейських стандартів, в Ужгороді можна буде проводити навчально-тренувальні збори спортсменів з усієї країни, різноманітні змагання всеукраїнського рівня. А за умови, якщо ужгородський стадіон пройде сертифікацію, тут можна буде проводити й міжнародні турніри на зразок чемпіонатів Європи.
«Безпосередньо Міністерство молоді та спорту України не може фінансувати ремонтні роботи на стадіоні, однак має достатньо серйозний ресурс для того, щоб наповнювати його існування реальною складовою. Як тільки з’являється спортивний об’єкт відповідного рівня, ми спільно з представниками місцевої влади напрацьовуємо стратегію з проведення змагань, у тому числі й міжнародних. Розуміємо, що це дуже важлива складова нашої співпраці», – сказав заступник міністра.

Як повідомила прес-служба Ужгородської міськоїради, очільник столиці Закарпаття ідею підтримав.

Отже, будемо сподіватися, що невдовзі  в Ужгороді з’явиться сертифікований  стадіон, який на належному рівні зможе приймати маштабні змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів. Адже це може стати це однією родзинкою для міста та додатковою можливістю залученнядо міста гостей.

zakarpatpost.net