Якою буде сьогодні, 18 березня, погода на Закарпатті. Для чого на Конона наші предки копали сніг?

Сьогодні на Закарпатті все ще вируватиме зимовий циклон. сніжитиме, очікуються морози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -4, удень – -3 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Сильний сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -5, удень – -2 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Сильний сніг, який розпочнеться вранці, протягом дня повинен поступово послабшати.

У Волівці – -12 уночі і  -9 градусів удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Сильний сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Сваляві – -9 уночі і  -6 градусів удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. З самого ранку йтиме сильний сніг. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме -6, денна – -3 градусів. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сильний сніг, який розпочнеться вранці, протягом дня повинен поступово послабшати.

У Перечині – нічна температура становитиме -5, денна – -3. У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Великому Березному – вночі -10, удень – -6 градусів. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Протягом усього дня очікується сильний сніг, який ввечері послабшає.

У Берегові та Виноградові – вночі – -5, удень – -2.  Весь день буде хмарним. Вранці очікується сильний сніг. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Міжгір’ї – уночі  -10, вдень – -8 градусів. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Сильний сніг, який розпочнеться вранці, протягом дня повинен поступово послабшати.

У Рахові буде уночі -13, вдень температура підніметься до -9 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

18 березня відзначається день пам’яті мученика Конона Ісаврійського. У народі святого Конона називають Городником. З цього дня починалась гаряча городня пора. У народі говорили: “На Конона Градаря починай копати грядки в городі” – пора було приступати до перекопуванні угідь. Але навіть якщо сніг ще лежить, обов’язково потрібно хоча б прийти в город та трохи копнути сніг. Вважали, що цим люди виявляють повагу покровителю городників, а він, у свою чергу, віддячить багатим урожаєм овочів.

zakarpatpost.net