Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Після вчорашніх опадів в Ужгороді вдарили морози. Сьогодні вночі було 4 градуси з позначкою мінус. Тож сніг, що підтанув, примерз до бруківки та асфальту. Хоча дороги чистили, але слизько все одно.  Пройти вулицями міста важко. Довкола – суцільна ковзанка. Навіть не віриться, що після такого тепла, у кінці березня, коли вже розквітли шафрани та проліски, місто надуватиме льодову арену.

Снігу, як такого, цієї зими, та і зараз… не було, дітям ліпити було важко. zakarpatpost.net уже закрив сезон фотографій кумедних зимових скульптур Ужгорода. Ми вже навіть не сподівалися знайти нового сніговика. Але ні! Нам поталанило! Чергова кульобаба з’явилася нині на березі Ужа. Вона, щоправда, претендує на титул найстрашнішої.

Фото зимової казки під кінець березня опублікували на своїй сторінці працівники Чорногірськиого гірського пошуково-рятувального посту. У повідомленні йдеться, що  висота від видимого вікна до землі близько 2 метрів.

Юрій ФАТУЛА –кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ, практикуючий хірург та цікава людина. А ще – з-під його пера вийшли три книги про маловідомі сторінки минулого нашого краю. Утім цього разу у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» ми вирішили поговорити про медицину та найцікавіші операції.

Звичайно, є операції, які запам’ятовуються на все життя, – наголосив він. – Адже часто то – людська трагедія.

Із якими проблемами найчастіше доводиться зіштовхуватися закарпатській молоді? Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповіла голова Закарпатського підрозділу Національної молодіжної ради України Олена БІЛАНІНА.

Найбільше людей, які не хочуть жити в Україні, мешкають у Житомирській, Сумській, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій областях та у Києві. Соціологи відзначають, що бажання емігрувати частіше мають ті, у кого хтось із родичів працює за кордоном.

На Закарпатті продовжують цвісти квіти, а з вирію повертаються додому птахи.

На жаль, на засніжених полях вони не мають що їсти, тож волонтери звертаються до всіх небайдужих із проханням  допомогти птахам вижити, підгодувати їх.

Такий клич кинуто у Прикарпатській спільноті KalushNews.City.

Диво-дивне можна побачити у Боздоському парку.

На гілці біля одного з мостів, де проходить багато людей, наче акуратно випрана білизна у доброї господині на балконі, висять чоловічі труси. Красуються вони там уже декілька днів. Цікаво, що робив їх господар у такий холод у парку без трусів і чому вирішив від них позбутися?

zakarpatpost.net