Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Cпрaвжня ceнcaцiя cтaлacя пiд чac рeмонту цокольного повeрху Грeко-кaтолицького кaфeдрaльного cобору в Ужгородi – було виявлeно кухню єзуїтiв, якi були пeршими влacникaми будiвлi.

Зaвтрa, чeтвeр 22 бeрeзня, у кaфeдрaльному cоборi будe провeдeно cпeцiaльну eкcкурciю, нa якiй можнa будe ознaйомитиcя зi знaхiдкою в цокольному повeрci. Почaток eкcкурciї о 15.00. Пiд чac eкcкурciї тaкож можнa будe подивитиcя нa колeкцiю cтaродрукiв, якi колиcь були в нaуковiй бiблiотeцi унiвeрcитeту, a зaрaз будуть в єпaрхiї.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ»  знайшов червоні плоди свіжої малини на ринку на Корятовича  в Ужгороді по 800 гривень за кілограм. Справді, ціна висока. Тим більше, що в морозильних камерах багатьох закарпатських ґаздинь таке добро є ще з осені. Утім, кому хочеться поласувати свіжою малиною, можна придбати й менші упаковки, по 100 грамів.

Великдень 2018 року в Україні припадає на перший тиждень квітня. Це – державне свято, тому передбачається додатковий вихідний.Найраніше в Україні Великдень святкували 4 квітня 2010 року. Тому на цьогорічні великодні свята буде три вихідні – з 7-го по 9-е квітня.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» підготувала унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини нашого краю «Успішні жінки Закарпаття», який вийшов у новому форматі – спеціальним журналом.

Отже, відкриваємо маленьку таємницю. Однією з 55 відомих представниць прекрасної статі,  що потрапили до видання, є відома співачка, солістка Закарпатського народного хору, закарпатська етнодіва Мирослава Копинець.

Цими днями на вулиці Гленца біля підвісного мосту хтось відтягнув шлагбаум.Тепер автомобілі можуть заїжджати прямо в Уж. Господарі можуть на них навіть поплавати у воді, як на човнах. Або помити машини. Хоча така послуга більш актуальна влітку, а зараз як-не-як холодно і автовласники воліють поїхати на мийку.

З повідомленням про виявлене тіло свого брата до поліції звернулася 49-річна мешканка села Присліп. Жінка прийшла до свого самотнього родича додому і виявила його мертвим на домогосподарстві.За викликом виїхали керівники відділення, слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції, а також сектор кримінальної поліції Міжгірського відділення. На місці злочину вони виявили тіло 47-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Провівши ряд оперативних заходів, поліцейські розшукали особу, причетну до скоєння особливо тяжкого злочину. Правоохоронці з’ясували, що 19 березня, близько 21:00, потерпілий разом зі своїм товаришем відпочивали за місцем проживання загиблого. На фоні раптово виниклих неприязних стосунків, між власником будинку та його 32-річним гостем, трапився конфлікт. У ході сварки останній схопив до рук сокиру та умисно кілька разів вдарив 47-річного по різних ділянках тіла та голови. Травми, отримані потерпілим, виявилися несумісні з життям, він загинув на місці інциденту.

19 березня, із села Дротинці, що на Виноградівщині до правоохоронців надійшло повідомлення від батька, який зазначив, що виявив свою дитину 2016 року народження мертвою. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, встановила, що слідів насильницької смерті на дитині не було.

Причина смерті встановлюється, призначені експертизи але попередньо, є версія, що дитина загинула від переохолодження.

zakarpatpost.net