Якою буде сьогодні, 21 березня, погода на Закарпатті. Чому нині – день народження весни?

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно, знову на краян чекають морози. 

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -6, удень – 0 градусів Спостерігається хмарна погода, яка вранці проясниться, а вдень та ввечері все знову повториться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -13, удень – 0 градусів. Вранці очікується ясна погода, вдень з’являться хмари, але ввечері від них не залишиться й сліду. Без опадів.

У Волівці – -13 уночі і  -4 градуси удень. Ясному ранку у Воловці прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Без опадів.

У Сваляві – -14 уночі і  -4 градуси удень. Вдень у Сваляві на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -9, денна – -1 градус. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -7, денна – 0. Нічні хмари звільнять вранці небо у Перечині від своєї присутності, але вдень ненадовго з’являться, щоб ввечері знову зникнути. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -14, удень – -2 градуси.Ранок та день у Великому Березному будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -10, удень – +1. Ясна погода буде триматися впевнено, хоча вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -12, вдень – -1 градус. У Міжгір’ї очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Без опадів.

У Рахові буде уночі -10, вдень температура підніметься до -3 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

21 березня вшановується пам’ять преподобних Лазаря і Афанасія Мурманських. Це день весняного рівнодення. Ніч і день зрівнялись по тривалості. У північній півкулі починається весна, а у південній – осінь. Ця дата вважається астрономічним днем народження весни. Періоди рівнодення відзначаються сильними вітрами і бурями. Якщо у цей день з теплих країв повертається жайворонок, то слід чекати теплої весни. Якщо хмари високо і пливуть по небу швидко, значить погода буде доброю.

zakarpatpost.net