Незабаром на Закарпатті пройде видовищний чемпіонат світу. Судитиме Вірастюк

Про це розповів читачам закарпатської газети «НЕДІЛЯ»  Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

Романе, Ви проводитимете незабаром змагання світового масштабу. Чому саме на Закарпатті? Як виникла ідея?

Чемпіонат світу серед стронгменів – це надзвичайно важлива та масштабна подія у силовому спорті, яка проходить в Україні щороку. І щоразу багато міст виборюють можливість прийняти в себе цей чемпіонат. Тому ми приклали дуже багато зусиль для того, аби поєдинок «залізних людей» відбувся саме в Хусті. Чесно кажучи, було досить важко зацікавити спортивних керівників, я боявся, що за деякими параметрами Хуст може не підійти.  Але за останні роки Хуст справді переродився, перетворився на місто європейського зразка і ця трансформація триває. Ми на це заслужили!  Тож позитивну відповідь від Федерації Стронгмену України на проведення Чемпіонату Світу ми отримали завдяки сприянню хустянина, нашого земляка, який доклав колосальні зусилля, щоб Хуст повернув собі бувалу славу стратегічного центру Закарпаття, народного депутата України Валерія Лунченка. Він надав нам колосальну підтримку, допоміг знайти фінансування та виконання всіх необхідних умов.

Також велика подяка моїм друзям, Президенту Федерації стронгмену України Сергію Конюшоку та Почесному Президенту Федерації стронгмену України, неодноразовому володару титулу найсильнішої людини світу –  Василю Вірастюку, за те, що дали шанс нашому місту стати центральним плацдармом для проведення Чемпіонату світу та прославити Хуст далеко за межами нашої країни.

А які очікування від чемпіонату?

На один день сюди з’їдуться найсильніші люди планети у категорії 110 кг і центр Закарпаття перетвориться на плацдарм богатирських змагань! На період чемпіонату до Хуста буде прикута увага всього світу, вболіваючи, як декілька десятків стронгів виборюватимуть право бути найсильнішим у цій категорії. Передусім, ця одіозна подія повинна надихнути молодь, багатьох людей, які вагаються, розмірковують чи займатися їм спортом та який саме напрямок обрати. Також захід має змотивувати вже діючих спортсменів, а також  стати чудовою нагодою для усіх хустян, закарпатців, які приїдуть подивитись на чемпіонат, більше дізнатися про силові змагання, про залізний спорт та можливо дати поштовх для майбутнього покоління спортсменів запалитися жагою бути сильним, вести здоровий спосіб життя! Довести нашим діткам, що справжній пульс енергії та активності – тренування, а не наркотики, нікотин, алкоголь!

zakarpatpost.net