Зйомки фільму за участі Жана Рено в Україні майже закінчили

В Україні завершили зйомки українсько-французького фільму «Останній крок».

Про це заявив сценарист і режисер стрічки Фредерік Петіжан на прес-конференції у Києві, повідомляє Укрінформ.

Основною локацією “Останнього кроку” обрали українські Карпати, візуалізацію решти фільму перенесли до Києва. У ньому покажуть окремі столичні вулиці та місця. Головні ролі у стрічці грають актори світового рівня – Жан Рено, Сара Лінд, Джо Андерсон, Девід Гясі, а також Ігор Цишкевич.

Виконавець головної ролі Жан Рено повідомив, що йому дуже сподобалося зніматися в цьому фільмі. Він відзначив приязне ставлення українців до знімальної групи.

“Українці були дуже добрими до нас, і я справді почувався щасливим. Сподіваюся, що ми зможемо знайти тут іще якісь нові проекти, адже країна та люди надзвичайно відкриті”, – сказав він.

Окремо актор відзначив, що був вражений красою Карпат на озері Синевир, де проходили зйомки: “Це було справжнім приємним шоком потрапити в Карпати. Там надзвичайно красиво. Кожного дня перед нами поставав справжній магічний ліс”.

Варто зазначити, що організатор прес-конференції перед початком заходу назвав “чутками” те, що роль у фільмі “Останній крок” стане заключною у кінокар’єрі Жана Рено.

Один з продюсерів фільму Олег Герман підкреслив, що зйомки “Останнього кроку” – дуже важливі для розвитку українського кіно та виробництва кіно світового рівня в Україні. За його словами, зйомки в Україні проходять уже місяць, і за цей час французька частина знімальної групи “змогла відчути Україну”.

Французький продюсер фільму Флоранс Моос повідомила, що показ фільму запланований по всьому світу. Реліз очікується у Франції на початку 2019 року.

“Останній крок” – це історія найбільш розшукуваного з-поміж анонімних найманих убивць. Кілер у відставці Генрі насолоджується самотністю на березі віддаленого озера, посеред дикої природи, аж поки у його шале не потрапила дівчина, яка після тяжкого нещасного випадку на снігоході опинилася при смерті.

“Чоловік, який досі лише вбивав, уперше вирішує врятувати життя. Їй байдуже, хто цей чоловік, хто про неї дбає. Проте він хоче знати, хоче розуміти, бути певним. Хто кого насправді чекає? Хто на кого полює?” – йдеться в анонсі фільму.

Стрічка “Останній крок” є творчою кооперацією двох країн та створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Оператором-постановником стрічки є триразовий лауреат премії “Сезар” Тьєррі Арбогаст.

Держагентство України з питань кіно надало фінансову підтримку розміром 21 млн 630 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму 73 млн 877 тис.

 zakarpatpost.net