Якою буде сьогодні, 23 березня, погода на Закарпатті. Чи з’їсть туман сніг?

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно, але трохипо теплішає.  Проте  морози ще не віступлять.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -6, удень – +4 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -12, удень – +1 градус. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Волівці – -14 уночі і  +2 градуси удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Сваляві – -13 уночі і  +2 градуси удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -8, денна – +1 градус. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме -6, денна – +4. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -12, удень – +5 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -10, удень – +3. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -16, вдень – +1 градус. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Рахові буде уночі -15, вдень температура підніметься до -1 градуса. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується сніг, який йтиме до самого вечора.

23 березня відзначається день пам’яті мученика Кіндрата (Кідрата). У давнину була приказка, що у цей день “туман з’їдає сніг”, тобто вказує на прихід тепла. Туман також вказував на теплу середину травня, а іній – на дощовий день на Ісака Змійовика (12 червня). Сині хмари, які швидко пливуть по небу, передвіщали тепло і дощ. А ще 23 березня буває перша у новому році гроза. Рибаки у цей день звертали увагу на весняні струмки: якщо вони біжать у лунку, то буде добре ловитися плотва.

zakarpatpost.net