Москаль: Савченко менше двох літрів горілки в день не випивала

Геннадій Москаль у інтерв’ю Українській правді розповів про власне бачення політичної ситуації в Україні та ставлення справи Савченко щодо теракту у Верховній Раді.

Чи реально підірвати Верховну Раду, як стверджують в прокуратурі?

– Люди добрі, вона фактично дезертирувала, менше двох літрів водки не випивала в день! З її вини загинули 15 людей. П’яна впала з бронетранспортера, її забрали бойовики російські… До вас, журналістів, питання: як ви переплутали стюардесу с льотчицею?

Згадайте, як розкручували судовий процес? Ви бачили, щоб по Сущенку щось показували на російському телебаченні? Чому набрали її захищати Фейгіна та всю цю групу “ефесбешників”, адвокатів під прикриттям?

Вона прийшла вже повністю або завербована або зазомбована. Її Росія випустила спеціально, як диверсанта.

Чому її так довго не відпускали? Поки не довели її до кондиції, коли вона вже зазомбована, не виключено, що завербована. Я не можу це доказати, ніхто не може. Але всі її дії доказують, що людина прийшла внести деструктив в і так деструктивно працюючий парламент.

Коли я перший раз слухав Луценка, дуже іронічно, критично до того відносився. Так, в парламенті велика люстра. Я сам колись казав: щоб покінчити з цим парламентом, не треба його достроково розпускати. Достатньо обрізати кінці цієї люстри і парламенту не буде. Вона накриє всіх, крім папараці.

Можливо, такий сценарій був лише в голові Савченко. Вона  просто це розказувала, а її записували – така особа обов’язково мусила бути в полі зору контррозвідки.

Але Савченко могла й наробити дурниць! Вона сама на камери сказала, що не бачить іншого шляху, крім військового перевороту. Те, що людина хвора на голову, – це питання не до мене. Я про це говорив ще до виборів.