Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 березня

День на Закарпатті  пройшов насичено.

В Ужгороді кипить торгівля м’ясними продуктами до Великодня. Придбати можна все. Ціни – різні. Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» інспектувала їх на ринку на Корятовича.

Отже, ковбаси продають усілякі – і звичайну, і кров’янку. За смаком та складом вони також відрізняються. У середньому кілограм коштує 200 гривень.

Підсніжники, проліски, першоцвіт, шафрани, фіалки, козодрес… Біло-синньо-фіолетові барви переливаються під сонцем.

В Ужгороді нарешті весна. Місто інтенсивно розквітає. Біля під’їздів будинків та у дворах розпускають бутони квіти. Вони вже навіть не перші, бо перші зацвіли ще до похолодання, а потім мужньо під снігом чекали на потепління.

27 березня до Ужгородського відділу поліції звернувся мешканець вулиці Загорська. 30-річний чоловік повідомив, що у городі виявив небезпечний предмет.

Про це повідомила поліція Закарпаття.

Співробітники Ужгородського відділу поліції розкрили дві крадіжки в обласному центрі Закарпаття. Дільничний інспектор викрив 12-річного юнака, який обікрав неповнолітнього хлопця. Підозрюваний скористався тим, що хлопчик під час тренування у школі залишив речі без нагляду, та привласнив його мобільний телефон вартістю 1500 гривень.

Ще одну крадіжку в Ужгороді здійснив 34-річний чоловік. Він непомітно виніс із супермаркету пляшку коньяку та коробку цукерок. Поліція швидко розшукала підозрюваного, який наніс торговому закладу збиток у 920 гривень.

Позбутися небажаних дітей найчастіше допомагає… навіть не аптека… і не сільська бабка-ворожка, а Інтернет.

Зараз багато хто замислюється над тим, яким є наше призначення на планеті, для чого ми прийшли, що повинні зробити…. Але далеко не кожному таланить заглиблюватися в думках у вічні питання. Дехто, на жаль, помирає ще до народження. Причин багато. Окремі жінки втрачають дітей через вади здоров’я, а окремі – свідомо переривають вагітність, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Здається, на порозі другий місяць весни. Ще кілька днів і настане квітень.

Проте зима в цьому році вирішила прийти несподівано – усередині березня. Хоч в Ужгороді сніг уже підтанув, але в селах та в горах, за декілька кілометрів від обласного центру його ще можна знайти. Ви за ним вже скучили?

А журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» його знайшов.

Стільки цікавих родзинок як у нас мало де є. Наприклад, на площі Петефі на клумбі почала проростати разом із квітами цегла. Росте вона там уже декілька місяців. Висадили її, очевидно, як часник, ще з осені, коли почали реконструювати площу. І там вона під снігом, чекала свого часу всю зиму.

Хоч професія грумера усе ще досить рідкісна, та з кожним роком набуває все більшої популярності. Вікторія ЮРИК із Мукачева робить зачіски котам і собакам, точніше – стриже їх, уміє з тваринами легко знайти спільну мову і дуже любить свою роботу. Вона розповіла читачам закарпатської газети «НЕДІЛЯ» про секрети перукарської професії і про те, як вона опанувала тонкощі ремесла і як «домовляється» з пухнастими клієнтами про зачіски.

 zakarpatpost.net