Коли на Закарпатті з’являться будинки на деревах?

Хто з нас у дитинстві не хотів власного будинку на дереві? Ті, кому пощастило, могли вибудувати з друзями з підручних засобів халупку, і були цілком щасливі. Однак таке щастя діставалося далеко не всім, і багато хто так і виріс, затамувавши десь у глибинах душі мрію про розкішний будинок, розташований високо-високо на могутніх гілках.

Один з кращих прикладів такої споруди можна побачити в Турині, Італія. Там архітектор Лучано Піе звів будинок під назвою 25 Verde (Verde з італійської – «зелений»). Ця п’ятиповерхівка на 63 кімнати зовні виглядає, як величезний, прекрасний ліс! Екологічний дизайн дозволив інтегрувати в його конструкцію близько 150 дерев, з яких 40 знаходяться у внутрішньому дворику.

Жити тут – суцільна благодать, адже дерева не тільки вбирають автомобільні вихлопи, не допускаючи їх до людей але й пом’якшують вуличний шум, не дозволяючи мешканцям день і ніч «насолоджуватися» звуками міського життя. Крім того, зелені сусіди створюють в будівлі особливий мікроклімат. Взимку тут тепліше, ніж в звичайному будинку, а влітку – прохолодніше. Вентиляція стін відкриває променям сонця вільний доступ у квартири, а листя, в свою чергу, гарантує те, що в особливо погожий день нелюбителям сонця буде де сховатися. Словом, одні переваги! До того ж, цей будинок просто неймовірно красивий, пише pandorum.net.

Звичайно, без підгонки під наш клімат жити в такому будинку у нас було б куди меншим задоволенням, ніж в Італії. Однак якщо братися за справу з розумом, то ідею цю можна було б взяти на озброєння і в наших широтах!

zakarpatpost.net