Якою буде сьогодні, 2 квітня, погода на Закарпатті. Що за свято нині у птахів

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно,  усе ще дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +5, удень – +10 градусів. До вечора хмари, що панували в небі весь день, заберуться геть. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +3, удень – +9 градусів. Нічний дощ до ранку стихне. Удень він піде знову, але ближче до вечора почне слабшати.

У Волівці – -1 уночі і  +4 градуси удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Удень очікується дощ зі снігом, проте до приходу вечора він закінчиться.

У Сваляві – +3 уночі і  +7 градусів удень. Ввечері погода у Сваляві проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Удень піде дрібний дощ зі снігом, але до приходу вечора він повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +3, денна – +7 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується сильний дощ. Вранці – без опадів. Удень він піде знову, але не так сильно, і продовжиться до пізнього вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +5, денна – +10. До самого вечора у Перечині буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Уночі пройде дрібний дощ, але закінчиться до приходу ранку. У другій половині дня він може розпочатися знову, проте незабаром повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +8 градусів. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Дощ розпочнеться у другій половині дня, але припиниться ще до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +5, удень – +11. Ввечері погода у Береговому проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Удень розпочнеться дрібний дощ, проте він повинен закінчитися до приходу вечора.

У Міжгір’ї – уночі  0, вдень – +3 градуси. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі очікується сильний дощ зі снігом. Вранці – без опадів. Удень він піде знову, але не так сильно, і до вечора почне стихати.

У Рахові буде уночі -2, вдень температура підніметься до +1 градуса. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сніг, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

2 квітня вшановується вшановується пам’ять преподобного Єфросина Синозерського і святої мучениці Фотини (Світлани). Наші пращури у цей день зранку виносили з домів на вулицю яскраві льняні вироби, розвішували їх на тинах, воротях, хвіртках, прикрашали гілки берези. У цей час бувають перші грози (більш ранні бувають 23-31 березня), розпускається сіра вільха, якщо немає морозів. У багатьох птахів на початку квітня починається шлюбний період.

zakarpatpost.net