Закарпатська ентнодіва розповіла, як знайти своє покликання

Її віртуозний спів зачаровує, нагадує магічне дійство, оповите Закарпатськими легендами.

Мирослава КОПИНЕЦЬ розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, як знайти своє покликання.

У житті дуже важливо знайти себе. Ви теж не зразу прийшли у музику. За плечима ж філфак. Що можете порадити закарпатцям, які перебувають саме в цьому пошуку. Як розкрити свій внутрішній потенціал? Чим керуватися? Як зрозуміти, чого прагне душа, а не хочуть від людини інші…

Це має бути у крові, тут нічого порадити не можна.  Якщо тягне у якусь професію, до якоїсь творчості, треба йти, пробувати. Якщо зразу не виходить, можна суміщати і дві професії, поки людина не знайде те, де їй комфортно. Звичайно, це відповідально. Але бажано орієнтуватися з дитинства. Ми повинні по дітях бачити десь із 10-12 років, до чого вони мають хист і «налягати» на дисципліни, які знадобляться в майбутньому.

Ви – успішна жінка, впізнавана. Крім багатьох перемог у музичних конкурсах, ви ще й увійшли до сотні найбільш впливових людей Закарпаття рейтингу «Впливові люди. ТОП-100» від газети «НЕДІЛЯ».  У чому секрет вашої популярності і чи легко бути відомою?

Зоряної хвороби в мене немає, залишаюся скромною, з людьми щира. Хоча деколи закриваюся від інших, аби вберегти душу від «плювків». Я дуже ранима, все пропускаю крізь себе. А секретів ніяких немає: аби чогось досягти, треба наполегливо працювати над собою, ніколи не зупинятись на досягнутому і постійно вдосконалюватися.