Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 2 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Мирослава КОПИНЕЦЬ розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, як знайти своє покликання.

“Це має бути у крові, тут нічого порадити не можна. Якщо тягне у якусь професію, до якоїсь творчості, треба йти, пробувати. Якщо зразу не виходить, можна суміщати і дві професії, поки людина не знайде те, де їй комфортно. Звичайно, це відповідально. Але бажано орієнтуватися з дитинства. Ми повинні по дітях бачити десь із 10-12 років, до чого вони мають хист і «налягати» на дисципліни, які знадобляться в майбутньому”,-зазначила вона.

Геннадій Москаль у інтерв’ю Українській правді розповів про щеплення від кору і конфлікт із Супрун.

– У нас почав різко поширюватися кір. Тут багато протестантів, які рахують, що щеплення робити не потрібно, і все це – від сатани. Ліків не було.

Угорщина безкоштовно дала всі свої запаси – бельгійську вакцину, сертифіковану в ЄС. А в Києві сказали, що вакцину завезли нелегально, – розповів він.

Донька, яка була свідком трагедії, зізналася, що  бачила, як батько бив матір, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Алкоголь не лише руйнує стосунки між людьми, але й часом відбирає життя. У стані сп’яніння деколи навіть спокійні за характером люди стають агресивними і здатними на непередбачувані вчинки. І найгірше, коли силу починають демонструвати чоловіки. Хоча виправдати жінок, які товаришують із «зеленим змієм», також важко. Подібна трагедія через спиртне трапилася на Рахівщині.

Мешканців України попросили оцінити у своєму місті тротуари, каналізацію, збір сміття, транспорт, медичні заклади, школи та садочки, вуличне освітлення, дороги, парки, базари тощо, пише УП.Життя.

Найвище свою екологію оцінюють теж вінничани. Доброю її назвали 44% мешканців. А от у Запоріжжі місцеві жителі екологією дуже невдоволені. Аж 79% назвали її поганою. На другому місці за кількістю незадоволених екологією в місті – мешканці Ужгорода (аж 76%).

Перечинським відділом Ужгородської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

Ужгород ще відзначає Великдень за західним обрядом і готується до православного та греко-католицького свята. Вітрини магазинів та кафе оздоблюють пасхальними вінками та писанками, декорують квітами та великодніми зайцями.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов таких господарів на  проспекті Свободи. Вони справді виявили творчий підхід та креативність. Адже як гарно, коли красу творимо своїми руками та довкола себе. А тим часом на календарі уже другий місяць весни. Пора, напевно, ужгородцям активніше братися до толоки та прибирання територій.

Днями Світовий банк звернувся до уряду з рекомендацією прискорити процес створення інституту соціальних інспекторів. На ці цілі організація готова виділити українським чиновникам $ 35 млн. Відповідний законопроект вже розроблений і зареєстрований в парламенті, однак депутати не поспішають виносити документ на голосування.

Закарпатські заробітчани масово повертаються додому. На кордонах пробки, багато автомобілів.Традиційно на Великдень наші земляки їдуть з грошима з чужини, або вдома відзначити свято з рідними та друзями. Їх чекають батьки, чоловіки та дружини, діти. Важка копійка їм дається нелегко. Доводиться багато годин простоювати на ногах на заводах, доглядати стареньких, важко трудитися на будівництві.

Найбільше наших земляків працює традиційно в Чехії. На другому місці усе ще залишається Росія. На третьому Угорщина, на четвертому – Польща.

Значний відсоток наших жінок виїхали на заробітки до Італії. Додому на Пасху повернуться далеко не всі – і дорога далека, і в чималі кошти обходиться.

zakarpatpost.net