Чи є за що прослуховувати закарпатських чиновників?

Закарпатські депутати прийняли звернення до Авакова щодо прослуховування керівництва Закарпатської області.

З приводу цього раніше негативно висловився голова ОДА Геннадій Москаль. Тоді мова йшла про дорожників. За словами Москаля, прослуховуючі пристрої були знайдені, зокрема, в Службі автомобільних доріг, в обласному управлінні лісового господарства та в інших структурах.

Утім що ж поганого в тому, що робота чиновників контролюється?

У нас усі застороги зводяться до побоювання у звинувачення в сепаратизмі. Але ж у Америці за таке б не церемонилися, негайно притягнули до відповідальності, а в країнах Азії ще б і вбили.

Але мова не про це.

Серед чиновників, ні для кого не секрет, що процвітає хабарництво. Тож ті «жучки» могли встановити й для того, аби знайти корупціонерів. Як же викоренити таке зло, як не притягненням до відповідальності хабарників.

Якби справді кількох позбавили волі, інші вже б тричі подумали перед тим, як приймати від когось подяку у вигляді не слів, а грошей.

Крім того , непоодинокими є факти, коли у закарпатські міста інвестори просто не мають доступу. Їх не пускають, від них або вимагають фантастичні відкати, або просто не хочуть створювати «своїм» наближеним до влади підприємцям, конкуренцію. І  хто що б не говорив, а наявність двох паспортів у представників органів виконавчої влади є неприпустимою! Це не прості закарпатці, що мусять виживати, а люди, які б теоретично мали бути прикладом для інших… Невже в них немає того омріяного добробуту, невже вони шукають підробіток за кордоном?

А тепер повернемось до слів Москаля про прослуховування працівників Служби автомобільних доріг.

Невже для того, аби стежити за роботою цієї структури дійсно немає підстав?

Адже в нас дороги чи не найгірші в Україні? Куди ж зникають мільйони державних коштів? Закопуються в землю? Чому асфальт щороку сходить разом зі снігом?

І чим, врешті-решт, така армія чиновників зайнята, що не може продвинути область, зробити її процвітаючою та туристично привабливою?

Що суттєвого за стільки років роботи зробили наші політики для того, щоб покращити економічні показники? Хоча маємо хороші приклади дієвої роботи у найближчих сусідів-львів’ян.

А що стосується лісівників – то взагалі. Скільки лісу вирубається, як лисіють наші гори, а після цього – виходять із берегів наші річки.

Тож є більше, ніж достатньо підстав для того, щоб чиновників прослуховувати.