У Києві закарпатські шовдарі продають по 950 гривень за кілограм

Шовдар – король закарпатського столу. Без нього багато родин наших земляків навіть не можуть уявити собі Великдень. Хоча насправді Пасха не має абсолютно нічого спільного не те що з шовдаром, а з м’ясом взагалі. Утім такі тонкощі мало кого цікавлять. На свята в нас головне ситно і смачно наїстися та щедро почастувати гостей.

А чи можна купити закарпатський смаколик у Києві. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» спеціально для цього вирушив до столиці.

Знайти його у столиці не так то й просто. Там із нього ніхто не робить такий культ, як закарпатці. М’ясних наїдків продають багато, але  справжній закарпатський шовдар довелося шукати довго.

Але у Києві є все. Тож невдовзі старання увінчалися успіхом. Щоправда, вартість вразила. Продавали закарпатські шовдарі по 950 гривень за кілограм. У одному з магазинів був розрізаний, а в іншому – запакований у плівку суцільний. Коштував трохи дешевше – 780 гривень за кілограм. Однак у продажі були  невеликі шовдарі по 100 грамів, тож сума задавалася не такою космічною.

Можна було там же купити  й сало по-угорськи за 169 гривень за кілограм, просте – за 159 гривень, різні копченості по 750 гривень.