Якою буде сьогодні, 6 квітня, погода на Закарпатті. Як наші предки гадали на росі

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +19 градусів. Протягом усього дня погода буде похмурою. Нічний дрібний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +13 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний дощ.

У Волівці – +6 уночі і  +16 градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сильний дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Сваляві – +8 уночі і  +12 градусів удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Майже весь день йтиме сильний дощ, але ближче до вечора він повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +12 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сильний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +14. З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +12 градусів.

Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Майже весь день йтиме дощ, але ближче до вечора він повинен припинитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +15. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +9 градусів. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ввечері послабшає.

У Рахові буде уночі +2, вдень температура підніметься до +7 градусів. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дощ, який ввечері послабшає.

6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам’ять преподобного Захарії монаха. У народі цей день називався Похвали Богородиці: “На похвалу Богородиці і пташечка хвалиться першим яєчком”. У давнину примітили: якщо ніч на Захарія тепла – весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні – пролежить ще тиждень.

Крім того, передбачали, яким буде урожай. Якщо роса – не треба коням вівса, будуть добрі проса; буде дощ – худобі легкий рік; якщо піде сніг – гречка вродить; а коли вдарить мороз – виростуть і просо, і овес.

zakarpatpost.net