Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 квітня

День на Закарпатті пройшов у спогляданні квіткової краси. Весна буяє і в області розквітають дерева.

В Ужгороді одні з перших рожево-білі великі бутони магнолії почали приваблювати погляди перехожих неподалік Закарпатської ОДА та на вулиці Духновича.

Відноситься воно до родини магнолієвих і його ще називають  «дерево-ліра». Так охрестили квітучу рослину  за оригінальну форму листків, яка притаманна тільки йому. А тюльпановим його називають за пахучі квіти, які зовнішнім виглядом нагадують тюльпани.

Книга рекордів Гіннесса назвала нового найстарішого чоловіка у світі. Ним став японець Мазазо Нонака, якому саме виповнилося 112 років і 259 днів, пише УП.Життя з посиланням на  портал Guinness World Records. Він замінив Франсіско Нуньеса Оліверу з Іспанії, який помер у січні 2018 року у віці 113 років.

Українки забирають до США своїх батьків, щоб не сидіти в декреті та мати можливість працювати.

Про це розповідає Рита Шехтман, яка переїхала до в Філадельфії, Пенсільванія доглядати за онуками.

Сьогодні на площі Корятовича на кінцевій зупинці, виходячи з маршрутки впала жінка. Їй стало погано і вона втратила рівновагу.

Фото з місця події прислала нам постійна читачка закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Одні з перших ужгородських сакур уже розквітли. Зокрема, журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зробив унікальні фото рожевого дива природи на вулиці Пархоменка.

Вражаюча краса сакур щороку приваблює в Ужгород, який вважається сакуровим серцем України, тисячі гостей.

Туристи готові платити по кілька тисяч гривень за сакуровий тур до столиці Закарпаття, оскільки саме Ужгород асоціюється у всіх із японськими вишнями.

Ще недавно набережні Ужгорода нагадували кладовище лавиць – поламані, без дощок, застарілі зовнішньо останки лавиць давно потребували заміни. Торік їх справді відреставрували і зараз вони набагато кращі, але все одно старотипні. А в Києві до цього питання підійшли надзвичайно цікаво. Там у парках та скверах можна побачити сучасні креативні лавиці, схожі на космічні.

На Закарпатті знову ремонтуватимуть дороги лише косметично. З 170 тис. км доріг державного та місцевого значення капітально ремонтувати потрібно 94%, але в більшості випадків справа обмежується зароблянням ям. “Обозреватель” розповідає, за що тепер відповідає “Укравтодор”, які дороги будуть ремонтувати в 2018 році і скільки на це є грошей.

zakarpatpost.net