АНОНС. Виклик «Швидкої» – 1800, стрижка – 700 гривень. Як ужгородець подорожував до столиці і що його найбільше шокувало

Закарпаття і Київ: як живе столиця.

Життя у віддаленому селі сильно відрізняється від життя у обласному центрі. Але чи разючими є розбіжності у побуті, умовах проживання та цінах в Ужгороді та в Києві? Саме це досліджував журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ». Його розповідь шокує багатьох закарпатців, адже під час експерименту вдалося зробити дуже несподівані відкриття.

Обкладинка свіжого номера газети «НЕДІЛЯ»

Закарпатське земляцтво

Одразу після прибуття до столиці йду прогулятися центральною частиною Києва. Це місто я добре знаю і дуже люблю. Тут завжди багато нового, такого, що до Закарпаття ще не дійшло, про що у нас навіть не здогадуються. Тут чудові п’ятизіркові готелі з широким спектром VIP-послуг, де за відповідну плату можна не просто заночувати, а отримати райську насолоду. Коли проходив повз один із них, мій погляд несподівано зупинився на автомобілі, що саме припаркувався. І… о, диво! Він же на закарпатських номерах! Знайомі літери АО свідчили про те, що машина когось із наших.

«Хто ж на Закарпатті такий багатий, що живе тут?» – майнуло в голові.

Раптом я побачив, як виходить із автівки і прямує до одного з найдорожчих готелів України добре знайомий нардеп від нашої області.

«Напевно, не має де зупинитись, – подумав я і раптом згадав, що згідно з електронною декларацією у нього в Києві є квартира.

Озвучувати прізвище нашого слуги народу не буду. Скажу лише, що ціни у цьому відомому американському готелі дуже відрізняються від розміру мінімальної зарплати та мінімальної пенсії, тобто від тих виплат, які наші рідні парламентарі запропонували своїм землякам. Наприклад, номер люкс, а для людини такого рангу підходить лише такий, тут коштує близько 53000 гривень за добу. А загалом ціни стартують від 10-12 тисяч за ніч.

От як наші слуги служать своєму народу в Києві…

Скільки у столиці коштує виклик “Швидкої”, скільки огляд лікаря, скільки – продукти харчування, скільки – візит до перукаря…

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 13 квітня.

zakarpatpost.net