АНОНС. Як соціальні мережі зливають дані про закарпатців

Ніхто не застрахований від витоку конфіденційної інформації в Інтернеті. І це навіть гірше витоку даних з банківської карти, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Блокування акаунтів тих, хто активно поширює інформацію на Фейсбуці і намагається донести іншим власну позицію, видалення постів, величезна кількість різної шпіонської агентури і скаржників… У Фейсбуці останнім часом творяться дива. І про це відомо  багатьом закарпатцям. Мало кому з місцевих журналістів та громадсь-ких активістів хоча б раз не бло- кували сторінку. Аби вберегти персональні дані, доводиться часто змінювати пароль.

Обкладинка свіжого номера газети «НЕДІЛЯ»

При цьому… Інтернет уже давно став частиною нашого життя. Він завжди під  боком, поруч, у телефоні… планшеті, комп’ютері, ноутбуці… вдома, на роботі, у транспорті… ми постійно переглядаємо улюблені сайти та соціальні мережі, спілкуємося з рідними, шукаємо корисну інформацію, здійснюємо платежі.

Проте нещодавно улюблений багатьма нашими земляками Facebook вкотре опинився в епіцентрі скандалу через витік персональних даних багатьох користувачів.

І це відбувається не вперше. Наші сторінки не відображають імен тих, хто їх щодня переглядає, ми навіть поняття не маємо, хто уважно вивчає те, що ми оприлюднюємо. Наші номери телефонів, електронна пошта, дата народження, власні фотографії – це компромат проти нас самих. Але мало хто про це думає, вихваляючись черговим селфі та тлі розкішних карпатських краєвидів, визначних куточків області чи навіть у туалеті  маленького дешевого кафе.

 

А персональні дані можна використати і в чорних справах. Адже не лише хакерам, а  навіть вашим друзям видно те, що ви лайкаєте, що поширюєте, що оприлюднюєте.

Тож може краще читати газети та журнали?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 13 квітня.

zakarpatpost.net