Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 квітня

День на Закарпатті пройшов спокійно.

Сьогодні закарпатці святкують Томину неділю, ходять на кладовища, запалюють за упокій душ рідних та знайомих свічки і лампадки.

Зараз усе більше закарпатців або замикаються в собі, або навпаки – вихлюпують нерви на оточуючих. У результаті – зриви, стреси, депресії. При цьому за порадою та допомогою до спеціаліста звертаються далеко не всі, хоча самостійно впоратись із життєвими труднощами також вдається далеко не кожному.

Отже сьогодні у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» під час наших «Недільних бесід» ми говорили із фахівцем, що добре знається на людській психіці.

Психолог Яна РЕГА розповіла про вплив Інтернету на наше життя, взаємини між батьками і дітьми, людські страхи та багато іншого.

Якщо ще більшість закарпатців і не думали садити картоплю, то дехто вже навіть зібрав урожай. Зараз продавати другий хліб дуже вигідно, ціна на нього висока, а бажаючих поласувати свіжим продуктом багато. У середньому на ринках вартість молодої картоплі від 19 до 50 гривень. Проте журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов її за рекордною ціною. Молоду рожеву – по 244 гривні за кілограм, а білу – по 195.

Худий… знесилений, настільки виснажений голодом, що під ним підкошувалися лапи… Кістки щільно обтягнуті шкірою свідчили про те, що він давно не їв. Ребра можна було порахувати навіть з відстані. Замість живота глибокі впадини. Шерсть змореної тварини випадала від недоїдання. Рудий собака нагадував ходячий скелет. Але навіть ходячим його важко назвати, бо він ледве пересувався, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Москаль одягнув сакуровову сорочку, сфотографувався під сакурою і покликав усіх українців до Ужгорода на сакуровому рейсі милуватися рожевою красою цвітіння японських вишень.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці, додавши свіже фото на тлі розквітлого дерева і ще декілька архівних світлин.

“Тут таке діло – в Ужгороді починають цвісти сакури! Я навіть сорочку сакурову одягнув, тому як собі хочете, а сюди треба обов’язково приїхати”, – зазначив Москаль.

Доходи народних депутатів та чиновників, їхнє рухоме і нерухоме майно завжди були забороненою темою. При спробах журналістів отримати такого роду інформацію депутати радили їм «не рахувати чужі гроші». Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» вирішила ознайомитися з новими звітами і проаналізувати, наскільки багатшими чи біднішими стали найвідоміші люди нашого краю? Що вони купили, а що продали?  Де тримають гроші? Яким банкам довіряють? Яка нерухомість їх найбільше цікавить. І головне – де саме?

Пригадуєте відомий серіал «Останній москаль»? Так от, закарпатський Москаль далеко не останній, а перший челядник на Закарпатті. Щоправда, згідно з декларацією живе він усе ж доволі скромно і продовжує колекціонувати не автомобілі, а квадрацикли. Дивна пристрасть у нашого губернатора до екстриму?

Чеський залізничний та автобусний перевізник RegioJet запускає у продаж квитки на рейс з Ужгорода та Мукачева до Праги.

“Сполучення між Закарпаттям та столицею Чехії відбуватиметься двома видами транспорту – спершу автобусом, а потім фірмовим жовтим поїздом компанії. Поїздка не буде прямою, а відбуватиметься з пересадкою у словацькому місті Кошице. Звідти пасажири їхатимуть залізницею”, – йдеться у повідомленні.

Рожеве Закарпаття приваблює гостей. Вражаюча краса не залишає байдужим нікого.Дерева із країни Висхідного сонця потрапили до нас, прижилися на Закарпатті, і ростуть у кожному населеному пункті краю, але найстаріші і найкрасивіші вони саме в Ужгороді.

«Класичні сакури, які власне і приваблюють до Ужгорода найбільшу кількість туристів, були висаджені при будівництві району Галагов у 20-30-ті роки ХХ ст. Можна сказати, що історія сакур у нашому краї почалась саме тоді. Частина з цих посадок збереглась і досі, відповідно вік цих дерев сягає 100 років. Найстаріші сакури Ужгорода можна побачити в районі саду Лаудона на вулицях Ракоці та Бращайків», – каже декан біологічного факультету УжНУ Ярослава Гасинець.

zakarpatpost.net