Якою буде сьогодні, 15 квітня, погода на Закарпатті. Прикмети на Льодолома

День на Закарпатті буде теплим, але ніч прохолодною.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +25 градусів. Перша половина дня буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +7, удень – +23 градуси. Перша половина дня  буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Волівці – +3 уночі і  +21 градус удень. Вже вранці небо у Воловці затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Без опадів.

У Сваляві – +6 уночі і  +22 градуси удень. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Сваляві вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +24 градуси. Перша половина дня у Тячеві буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +25. Небо, ясне у Перечині вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +23 градуси

Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +25. Ранкові хмари затримаються у Береговому до вечора, а потім розсіються. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +21 градус. У Міжгір’ї очікується похмура погода, хоча у другій половині дня небо проясниться, щоб знову сховатися за хмарами. Без опадів.

У Рахові буде уночі +3, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

15 квітня вшановується пам’ять преподобного Тита чудотворця і мученика Полікарпа. У народі Тита називали Льодоломом, оскільки у цей час розкриваються від льоду річки. До середини квітня виходили зимові припаси. У народі говорили: “Нічого немає, ні кришки, ні зерна, ні краплі”; “Полікарпів день – початок безхліб’я”. Наші пращури вважали: якщо у цей день весняні води течуть повільно, лід тоне, значить буде тяжко людям у цьому році.

zakarpatpost.net