Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 квітня

День на Закарпатті був багатим на  події.

Рожева краса Ужгорода вражає. До міста з’їжджаються туристи з різних куточків держави. Неймовірно гарне цвітіння сакур зачаровує. Біля дерев багато тих, хто бажає закарбувати прекрасні миті у вічності. Соцмережі переповнені емоційними фото японських вишень.

Те, що на Закарпатті люди скидують у ріки непотріб – ні для кого не секрет. Ця тема із року в рік хоч і піднімається, та не вирішується. А тим часом наші водойми перетворюються на потоки не води, а відходів. Вражаюче відео забруднення Тиси на Рахівщині оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі Дмитрий Милютин.

Відомий закарпатський співак Іван Пилипець презентував кліп “Закарпатське весілля”, як завжди, наповнений місцевим колоритом.Крім запальної музики, у кліпі ведуться діалоги закарпатською говіркою.

З причини введення в експлуатацію нового Бескидського тунелю в Карпатах на залізниці Стрий – Мукачево – Чоп у період з 19 по 25 травня змінюються маршрути поїздів далекого сполучення, які курсують по цій ділянці.

Жахіття на закарпатських вулицях. Скелети колись величних дерев тепер ніби з обрізаними руками. У такому вигляді вулиці стають схожими на цвинтарі рослин. Напівтрупи мають скорботний вигляд і викликають масове обурення серед людей. І таке знущання над природою у найбільших закарпатських містах – Ужгороді (кілька років тому), Мукачеві та Хусті (у минулому році) триває із року в рік. І хоч влітку на гілках з’являється листя, але за словами екологів, таке кастрування природи катастрофічно скорочує протяжність життя насаджень.

zakarpatpost.net продовжує знайомити читачів із ринком нерухомості в Ужгороді. За даними газети «Закарпатські оголошення, ціни на оренду житла протягом останнього місяця майже не змінилися.

Вартість залежить від кількості кімнат, комунікацій, місця розташування будинку, наявності транспортного сполучення.

Ужгородські багатоповерхівки останнім часом стали значно кращими. Відколи в місті власники квартир почали створювати ОСББ, будинки почали перетворюватись на більш впорядковані, затишні. Жильці замінюють покрівлі, ремонтують електропроводку та встановлюють нові двері на під’їздах.

Звісно, оновлено ще далеко не всі ужгородські багатоповерхівки, але прогрес таки є.

Щодо заміни  дверей, то обирають місцеві мешканці переважно стандартні, із кодовими замками.

zakarpatpost.net