Відтепер ліцензування для малих виробників вина буде спрощено

У вівторок, 17 квітня, Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв” №2360-VIII був підписаний Президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомив один зі співавторів Закону – народний депутат Роберт Горват.

«Закон прибирає бюрократичні перепони та спрощує процедуру ліцензування. Цей Закон – без перебільшення #Перемога для українських виноробів. Тепер – справа за ними. Переконаний, виробники скористаються можливостями, котрі відкриває перед ними оновлене законодавство і вітчизняна виноробна галузь отримає новий поштовх для розвитку», – заявив нардеп Роберт Горват.

За словами Роберта Горвата, до прийняття цього Закону, головною перешкодою для повноцінного виходу малих виноробів на ринок була забюрократизована процедура отримання ліцензії на виробництво – більше 140 дозвільних документів різних відомств. Їхній збір міг тривати 2-3 роки. Завдяки ж оновленому законодавству, винороби, які виготовляють вино із власного винограду, отримуватимуть ліцензії на виробництво без проходження атестації. Важливою нормою залишатиметься відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства, а контроль якості та безпеки вин буде здійснюватись акредитованими лабораторіями за договором.

«Ліцензування буде максимально спрощеним та регламентованим, а після підписання Закону Президентом України, виноробам для отримання ліцензії на виробництво за спрощеною процедурою потрібно буде не більше місяця. Це дозволить малим та середнім виноробам вийти із «тіні», відкрити нові робочі місця та створить в Україні передумови для якісного, різноманітного та конкурентного ринку європейського рівня», – заявив Роберт Горват після прийняття Закону парламентом України.

Нагадаємо, серед авторів Закону – група народних депутатів від Закарпаття: Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка.

zakarpatpost.net