Як поліцейська вівчарка Альфа знайшла дитину, яка загубилася на навчаннях з евакуації під час пожежі

Кінолог Іван Лешанич та його пес Альфа відпрацювали ситуацію під час навчань рятувальників, коли під час евакуації зі школи один із учнів загубився. Поліція за кілька хвилин розшукала дитину під час умовної пожежі.

Сьогодні, 17 квітня, Управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Закарпатській області провело навчання в ужгородській загальноосвітній школі № 12.

Крім власне учнів та педагогів навчального закладу, до відпрацювань залучалися й директори інших шкіл, щоб покращити свої навички реагування в екстренних ситуаціях.

До навчань рятувальники залучили Управління патрульної поліції в Закарпатській області та спеціаліста кінологічного центру ГУНП в Закарпатській області Івана Лешанича.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

За легендою, в навчальному закладі в одномі із корпусів на третьому поверсі виникла пожежа, дітей та вчителів зі школи одразу евакуювали. Після цього відпрацювали дві додаткові ситуації: виявлення дитини в епіцентрі загорання та зникнення учня в корпусі, де немає прямої небезпеки його життю. Рятувальники показали способи порятунку людини з вогню, а кінологи Головного управління Національної поліції в Закарпатській області знайшли налякану дитину, яка в паніці ховалася після екстренної евакуації.

Кінологи спрацювали дуже оперативно та знайшли дитину за кілька хвилин. Під час навчань патрульна поліція забезпечила охорону публічного порядку та працювала з дітьми, які дуже емоційно переживали все, що відбувалося навколо.

Поліція Закарпаття постійно удосконалює свої вміння та навички під час найрізноманітніших навчань. Спільно з ДСНС поліція в березні провела командно-штабні навчаня з органами управління та силами цивільного захисту. В січні відбулися масштабні навчання з відпрацювання ситуації, коли троє чоловіків вчинили розбійний напад на автозаправці в місті та взяли в заручники чотирьох її відвідувачів. А тиждень тому поліція Закарпаття провела тактико-спеціальні навчання із забезпечення публічного порядку.