Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Будиночок на курячій ніжці є однією з улюблених атракцій дітей та однією з родзинок Боздоського парку.

Нещодавно там почали наводити лад – вирізати чагарники, прибирати територію, облаштовувати дитячі майданчики.

Зокрема, казкову хатку пофарбували.

Чому не можна одружуватися в суботу? Про це надзвичайно популярній на Закарпатті газеті «ПОРАДИ» розповіла ведичний астролог Надія БЛОНСЬКА.

“До мене дуже часто звертаються дівчата і питають про весілля. При складанні натальних карт наречених можуть бути якісь не дуже позитивні моменти щодо подальшого спільного життя, але якщо вибрати сприятливий час для створення родини, стосунки можуть розвиватися більш гармонійно, тобто заручитись підтримкою благодійних планет А можна навпаки вибрати собі день, який призведе до руйнування відносин. Наприклад, раніше весілля часто робили виключно в суботу. А це – день Сатурна, який у астрології є планетою страждань, розчарування, смутку, хворих і старих людей. Тож як можна у день печалі робити весілля? Тому і виходить, подружнє життя наперед приречене на рутину, без особливої радості і насолоди. Хоча однобоко, звичайно, таке судження приймати не можна, тому що ми отримуємо те, що заслужили за наслідками санчіта-карми. Я зараз усім своїм клієнткам раджу одружуватись у ті дні, які є сприятливими для хороших починань”, – наголосиал вона.

Колоритний і яскравий захід – ромський фестиваль музичної культури – відбувся сьогодні (21.04) в Ужгороді. У центрі іста зібралися представники ромської національності у різнобарвних костюмах, котрі співали пісень та виконували національні танці під супровід музик. Далі яскрава і запальна колона вирушила центральними вулицями до берегів річки Уж, де на воду спустили вінки та квіти, як символ єднання ромів у всьому світі. Урочиста частина фестивалю відбулася в обласному музичному драматичному театрі.

Про жорстоке вбивство хлопця з села Нижня Апша зараз відомо мвсій Україні. Школяра зарізав його друг. Вони посварилися під час комп’ютерної гри. Утім вбивцю відпустили додому. Через це днями місцеві мешканці протягорм восьми годин блокували дорогу і хотіли зробити самосуд над юним катом.

Хлопця забрали з дому правоохоронці. Утім помістили його не до СІЗО, а до лікарні. Він скаржився ніботито на те, що його болить живіт. Випадок набув широкого резонансу. Про справу заговорили навіть у парламенті.

На наступному судовому засіданні, яке призначено на 23 квітня 2018 р.,прокуратура й надалі принципово вимагатиме обрати підозрюваному у резонансному вбивстві в с. Нижня Апша, Тячівського району, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як ми вже інформували, прокуратурою Закарпатської області, 10 квітня, у встановлений строк, оскаржено до апеляційного суду Закарпатської області рішення суду першої інстанції, яким неповнолітньому підозрюваному у вбивстві 15 – річного юнака, змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Зараз на Закарпатті справжнє сакурове паломництво. Серед туристів найбільше киян. Вони замовили тури ще більше місяця тому.

А тим часом у столиці також починає розквітати сакура.

Біля неї фотографується найбільше закарпатців. Наші земляки запевняють, що це дерево для них є символом рідного краю.

Сакуровий Ужгород у цьому році збирає рекордну кількість туристів. Потрапити до міста з Києва на вихідні просто неможливо. Майже до 10 травня усі місця заброньовані.

При цьому, до столиці Закарпаття на сезон цвітіння японських вишень запущено нові рейси. Проте навіть так місць бракує.

Хтось їде до міста туристичними рейсами, замовленими заздалегідь, хтось подорожує автобусом, де ще квитки можна сяк-так дістати, або просто сподіватися на випадок і везіння. Деякі туристи їдуть блаблакаром. Хтось – автостопом. Але таких небагато.

zakarpatpost.net