Як фестивалить Ужгород: винороби, музика, солодкі майстер-класи та розваги

Рожеві вина для квітучого Ужгорода: у місті розпочався дводенний фестиваль «SakuraWine»

Сьогодні, 21 квітня, в Ужгороді у культурно-історичному центрі «Совине гніздо» розпочався ІІ винний фестиваль «SakuraWine». Вже традиційно захід відбувається у рамках «Сакура-Фесту». Про це повідомила прес-служби Ужгородської міської ради.

Родзинкою відкриття фестивалю став запальний виступ оркестру Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, який виконував популярні пісні українських та зарубіжних зірок сцени різних часів. Глядачі не лише слухали талановитих поліцейських, але й підспівували і підтанцьовували одному з кращих музичних колективів області.

Цього року на «SakuraWine» приїхали 25 виноробів, серед яких відомі закарпатські виробники сонячного напою, гості з інших областей України та сусідньої Словаччини. Усі вони розташувалися у винних підвалах, пропонуючи продегустувати і придбати свою продукцію. Враховуючи сакурову тематику заходів в Ужгороді, на фестивалі окремо презентовані кращі рожеві вина з різних куточків світу – Франції, Угорщини, Словаччини, Італії тощо.

Окрім вина гості фестивалю можуть спробувати і смачні страви, які готують місцеві кулінари на фудкорті біля «Совиного гнізда». Подбали організатори і про наймолодших відвідувачів. Для них відбуватимуться майстер-класи, зокрема із виготовлення карамелі, а ще для дітей приготували окрему локацію із солодощами.

Аби відвідувачі змогли щось лишити собі на згадку про сакуровий сезон 2018 року, на території винного фестивалю організували тематичну фотозону. Загалом варто відзначити оформлення бекстейджу свята – сакури у горщиках, штучні сакури, інші квіти фестивального рожевого кольору, інсталяції з винною атрибутикою.. – все привертало увагу гостей і залишалося на згадку у тисячах фотографій.

Фестиваль в Ужгороді триватиме два дні, протягом яких гостей свята з головної сцени фесту розважатимуть відомі місцеві виконавці, серед яких хор «Катнус», гурти «Чаламада» та «308» та інші.

Зараз «Сакура-Фест» в Ужгороді у розпалі, і попереду ще багато цікавих заходів. І все це під цвіт тисяч чарівних сакур!

zakarpatpost.net