АНОНС. Трагедія ужгородської родини. У дружини був рак. Чоловік остовпів

Данило сидів на кухні і нервово переглядав сімейний альбом. Згадки одна за одною проносилися перед його очима. Стільки років проминуло, стільки всього змінилося, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Обкладинка свіжого номера газети «НЕДІЛЯ»

Ужгородець мав кілька магазинів. Займався побутовою технікою. Його голова постійно щось прораховувала, він завжди був у роботі, відпочивав мало. Його дружина Світлана працювала вчителькою. Вдома вони спілкувалися мало – кожен був зайнятий своїми справами. Вона – перевіряла зошити, готувалася до уроків, займалася репетиторством із деякими учнями. Або ж прибирала, готувала їсти, поралася по господарству. А він працювати не припиняв навіть у ліжку. Телефон не замовкав – дзвонили партнери, друзі, клієнти, всім щось потрібно було. Навіть нормально подружжя давно не спілкувалося, не цікавилося життям одне одного.

Якось чоловік їхав на роботу і в нього зламався автомобіль. Зателефонував знайомому механіку і, поки його чекав, просто сидів у салоні і спостерігав за перехожими, які так само метушилися, як і він. Данило замислився.

«Саме так, у щоденних клопотах і проминає все життя», – казав сам собі.

Він вийшов із машини і вирішив прогулятися. На газоні було багато різнокольорових квітів, повз які він щодня проїжджав, але ніколи раніше не помічав їх. Підняв голову до неба. Воно було таким блакитним, таким гарним. Хмари нагадували фантастичних істот. На гілці дерева раптом Данило помітив горобчика. Звичайна пташка. Таких в Ужгороді тисячі… але пернатий так припав до душі чоловікові, що він довго ним милувався. Нарешті під’їхав Роман із помічником. Він пововтузився біля автомобіля і сказав, що забирає його на ремонт. Запропонував підвезти Данила до роботи, але чоловік відмовився. Він вирішив іти пішки.

Дорогою Данило уважно роздивлявся фасади будинків, спостерігав за перехожими і зрозумів, що довкола стільки цікавого, такого, про що він давно навіть і не думав.

Із того часу періодично Данило почав прогулюватися набережними. Коли блукав, думав про своє.

Того недільного дня ранок почався зі сварки. 17-річна донька заявила, що хоче їхати вчитись до Чехії, та й вступати вирішила не на факультет романо-германської філології, як того хотіла Світлана, а на юридичний.

Жінка намагалася нав’язати дівчині свою думку і робила це не за допомогою якихось аргументів, а криком.

Чи розлучились ужгородці?  Чому родину спіткало горе?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 20 квітня.

zakarpatpost.net