Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 квітня

День на Закарпатті пройшов спокійно.

Нацбанк очікує, що у 2018 році заробітчани перекажуть в Україну не менше $9 млрд. Це стільки ж, як минулого року.

За словами експерта, кількість переказів буде поступово зменшуватися.

Зараз народна пісня переживає період другого народження – відроджується все самобутнє та автентичне, а якщо вона поєднана з сучасними мотивами, то її прихильників ще більше, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Саме таким є авторський стиль виконання відомої співачки з Ужгорода, солістки Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та переможниці багатьох музичних конкурсів Мирослави КОПИНЕЦЬ.

19-річна закарпатка жила в халупі з заваленим дахом, тріщинами в стінах, без світла, газу, води і навіть меблів.

Деколи елементарна халатність призводить до непоправного. І надзвичайно сумно, що через це страждають діти. Можна собі тільки уявити, які випробування випали на долю крихітного створіння, що стало жертвою батьківського недогляду, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

У грудні минулого року область облетіла вражаюча новина: в Ужгородській дитячій лікарні від опіків помер 6-місячний малюк.

До медзакладу із села Ботфалви Ужгородського району дитину привезли у критичному стані. Від отриманих опіків вона померла. Про це повідомили у Закарпатській поліції. Тож що трапилося, чому малюк згорів заживо у візочку. Це і з’ясовувала закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Ніхто не застрахований від витоку конфіденційної інформації в Інтернеті. І це навіть гірше витоку даних з банківської карти, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Блокування акаунтів тих, хто активно поширює інформацію на Фейсбуці і намагається донести іншим власну позицію, видалення постів, величезна кількість різної шпіонської агентури і скаржників… У Фейсбуці останнім часом творяться дива. І про це відомо багатьом закарпатцям. Мало кому з місцевих журналістів та громадсь-ких активістів хоча б раз не бло- кували сторінку. Аби вберегти персональні дані, доводиться часто змінювати пароль.

При цьому… Інтернет уже давно став частиною нашого життя. Він завжди під боком, поруч, у телефоні… планшеті, комп’ютері, ноутбуці… вдома, на роботі, у транспорті… ми постійно переглядаємо улюблені сайти та соціальні мережі, спілкуємося з рідними, шукаємо корисну інформацію, здійснюємо платежі. Проте нещодавно улюблений багатьма нашими земляками Facebook вкотре опинився в епіцентрі скандалу через витік персональних даних багатьох користувачів.

Навіть якщо ви з тих людей, хто прискіпливо вивчає склад продуктів на етикетках, ви навряд чи уявляєте, наскільки нудотні інгредієнти містяться у деяких улюблених ласощах або косметичних засобах.

В Ужгороді майже сотня сімей може опинитися посеред вулиці. Мешкають вони у гуртожитку Ужгородського торговельно-економічного коледжу. Заселились до будівлі ще 20 років тому. Мають й ордери. Самі поробили ремонти. Та 5 років тому людей надумали виселити. Мовляв, займають місця студентів та живуть незаконно. Мешканці розповідають, що в гуртожитку були голі стіни. Всюди пліснява, іржаві труби та гнилі вікна. Ремонтували його за власний кошт.Журналіст каналу ICTV Світлана Ковбиця навідалася в гості до сімей, які невдовзі можуть стати бездомними і цікавилася, чи правомірно вони заселилися та хто саме їх намагається вигнати.

Із усіх доріг місцевого значення на Закарпатті тільки 12, 2 відсотків мають асфальтобетонне покриття. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА. На ремонт обласних і районних доріг Закарпаття на 2018 рік у Дорожньому фонду передбачено всього 218 мільйонів гривень.

Журналіст закарпатської  газети «НЕДІЛЯ» побував у закладі для справжніх чоловіків у Києві. У Barbershop працюють переважно тільки чоловіки. Панує там особлива атмосфера. Крім стрижки, яка коштує в межах 400 гривень, за 200 можна постригти бороду. Ще хоч сотню бажано віддати як чайові за роботу  майстру. Але зате там можна поспілкуватися на будь-які теми. А ще – клієнтам пропонують на вибір пригоститися кавою, віскі або пивом.

zakarpatpost.net