Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ромська громада за два дні зробила щебеневу дорогу у своєму селі Великі Лучки, що на Закарпатті. Вони вичистили і вирівняли дорогу грейдером, завезли щебінь і зробили майже 1 кілометр шляху.

Боржавську вузькоколійку розкрадають на металобрухт. Про тривожну звістку повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– З початку року злодії вже кілька разів демонтували фрагменти Боржавської вузькоколійки (рейки, кріплення, накладки), які здавали в металобрухт, – заявляє Геннадій Москаль. – На жаль, деякі люди розглядають унікальну «Анцю Кушницьку» виключно, як об’єкт для копійчаної наживи. Але це зовсім не привід для окремих панікерів із соцмереж кричати «Зрада! Все пропало! Боржавська вузькоколійка припинила своє існування!» й так далі.

В Ужгороді перебуває Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович. У понеділок (23.04) керівник дипломатичної місії США зустрілася з головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем, щоб від першої особи отримати інформацію про економічний та суспільно-політичний стан Закарпаття.

– США, як мультинаціональна країна, дуже тонко відчуває, як органам влади слід діяти в подібних ситуаціях, – зазначила Марі Йованович. – Ми підтримуємо Україну в її Євроатлантичних устремліннях, уважно слідкуємо за ситуацією в крайній західній області України, що межує з Євросоюзом, а думка керівника краю становить для нас особливий інтерес.

Певний відсоток свого життя ужгородці проводять в автобусах. Хай цей відсоток і далеко не найкращий у всьому, що судилося пережити, але ж і далеко не найгірший! Інколи здається, що навіть на той світ я попрямую саме нашим автобусом. Бо він пройде усюди, він здатний завести тебе навіть туди, куди сам не очікуєш, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Як живеться на батьківщині сакури? Зараз закарпатці все більше думають про япорнські вишні, фотографіями екзотів переповнені стрічки в соцмережах. Але про саму Японію нам відомо небагато.

Тож пропонуємо почути багато цікавого від нашої землячки Ярослави Гресь з перших вуст.

Апеляційний суд Закарпатської області, задовільнив апеляційну скаргу прокуратури області та визнав незаконним рішення суду, яким неповнолітньому підозрюваному у вбивстві 15 – річного юнака з с. Нижня Апша, Тячівського району, змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Скільки можна! Серце Ужгорода знову розбили! Про це повідомив на своїй сторінці журналіст Віталій Глагола.

“Скинув товариш відео. Вчора в 23:00. Дебіли нищать фотозону на Поштовій. Камеру включили запізно, бо усе відбувалось швидко. Блін, ну чому ми живемо в одному місті з такими дебілами?”, —написав він.

В Ужгороді починають квітнути каштани. У цьому році – трохи пізніше, ніж торік. Але гості, серед яких багато киян, радіють, що крім сакур, бачать тут і це дерево, на якому білі свічки вже впевнено тягнуться до неба.

Цікаво, що каштани називають ще хлібними деревами. Перші звістки про них з’явилися ще за 300-400 років до нашої ери.

Рослина є невибагливою,тому ідеально підходить для міських умов, та ще й може жити тисячоліття.