Помилуватися ужгородськими сакурами приїхав міністр-радник Посольства Японії в Україні

Сьогодні до Ужгорода вже вдруге під час цвітіння сакур завітав заступник глави місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

Нагадаємо, що японський дипломат минулого року разом з міським головою висадили сакури на проспекті Свободи в Ужгороді – у рамках відзначення 25-річчя дипломатичних відносин України та Японії.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Пан Харада подякував Богдану Андріїву за можливість зустрітися, розповів, що напередодні, 23 квітня, читав лекції для студентів історичного та факультету міжнародних відносин Ужгородського національного університету. Одну лекцію відвідала і посол Посол США в Україні Марі Йованович. Відзначив, що дуже радий знову побувати в Ужгороді і побачити, як квітнуть сакури.

Богдан Андріїв розказав гостю, що в Ужгороді з великим успіхом проходять заход� � у рамках «Сакура фесту», цими днями місто відвідало дуже багато туристів, які спеціально приїжджають цієї пори до обласного центру Закарпаття, щоб помилуватися цвітінням японської вишні. Також підкреслив, що проводиться велика робота з озеленення Ужгорода, з кожним роком висаджують все більше дерев і зокрема сакур. Міський голова запропонував щороку у період цвітіння сакури проводити Дні японської культури.

Міністр-радник високо оцінив оновлення Центру надання адміністративних послуг міської ради, Богдан Євстафійович провів для гостя невелику презентацію, розповів, які послуги можна отримати у ЦНАПІ.

Також Богдан Андріїв та Мічіо Харада поїхали оглянути подаровані урядом Японії сакури. До слова, усі вони прижилися і цього року вже гарно квітли. На згадку про візит до Ужгорода міський голова подарував пану Хараді фотоальбом про наше місто.