АНОНС. У 69 років Лілія Зірка підкорила найвищі гори – Говерлу та Піп Іван

Літня жінка у вишиванці жонглює у парку і не звертає уваги на допитливі погляди перехожих. Вона струнка, підтягнута і тендітна. На неї багато хто задивляється. Ще б пак! Такої вправності досягти може не кожен молодий, а вона, незважаючи на вік, така спритна, енергійна і життєрадісна, що не замилуватися нею неможливо.

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Журналіст закарпатсь-кої газети «НЕДІЛЯ», перебуваючи у службовому відрядженні у Києві, познайомився з унікальною людиною, яка може стати чудовим прикладом багатьом закарпаткам. Бути таким оптимістом, так не підкорятися рокам і так упевнено дивитись у майбутнє вміє не кожна людина такого віку.

Отже, знайомимось.

Лілії Зірці з Києва 70 років. Вона тренується у парку Шевченка – на гарно доглянутій ділянці в центральній частині столиці, площею 5 гектарів. Сама місцина дуже гарна, доглянута, з космічними лавицями, різнокольоровими квітами.

Там регулярно проходять тренування зі спортивної ходьби для літніх людей. Але Лілія жонглює. Вона стоїть на траві поміж деревами у своїй вишитій сорочці і ніби поринає у інший світ. Видно, що заняття приносить їй задоволення.

Каже, що про Закарпаття чудово знає, неодноразово там бувала, їздила в Берегово у термальні басейни, була на горах Піп Іван та Говерла. Востаннє їхала з групою, у якій усім було до 35 років, вона була найстаршою – тоді їй було 69. Несла на плечах на вершину 12-кілограмовий ранець.

Спогади про наш край у жінки дуже теплі, але, піддавшись впливу столичних ЗМІ, вона вірить, що на Закарпатті багато путінської агентури і його взагалі хочуть забрати в України. Довелося її переконувати, що така інформація не зовсім відповідає дійсності і настрої закарпатців зовсім не такі.

Лілія Зірка дуже спортивна людина. Вона запевняє, що веде активний спосіб життя і не може довго сидіти на одному місці. Її обличчя випромінює справді якусь свіжість. Розповідає, що займається спортом, щотижня ходить на танці. Співає. Навіть вже 10 разів разом з іншими була в анексованому Криму, де українськими піснями та танцями піднімали місцевим патріотичний дух.

У чому секрет бадьорості жінки? Чим вона харчується? Де на Закарпатті бувала? Що думає про наш край?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27 квітня.

zakarpatpost.net